r
Nosalty Logó

Borsos sertésszűz balzsamecetes meggyel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Borsos sertésszűz balzsamecetes meggyel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Hús

Meggy

Összesen 258 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Hús

Meggy

Összesen 774 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Hús

Meggy

Összesen 94 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 258 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1922.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1264 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    542.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1386 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 774 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Hús

Meggy

Elkészítés

Hús

  1. A húst ecsettel megkenjük olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és egy forróra felhevített teflon serpenyőben hirtelen kérget pirítunk rá minden oldalán, majd a 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen mindkét oldalát 4-4 percig sütve megsütjük.
  2. Tálalásnál szeleteljük.

Meggy

  1. A meggy felét a meggylével, a cukorral és a balzsamecettel felforraljuk, és addig forraljuk, míg az ecetes szag el nem illan (kb. 2 perc).
  2. Botmixerrel pürésítjük, majd ekkor adjuk hozzá a meggy másik felét. Ezt már gyakorlatilag csak megmelegítjük benne, és tálaljuk a hús mellé.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 9152
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Borsos sertésszűz balzsamecetes meggyel
Évi néni 1830 recept

Néhány perc alatt elkészíthető étel, kivéve a burgonyaköretet, de az sem igényel sok törődést. Félig megfőzzük, majd 1-2 kanál kacsazsírral nyakon öntve sütőben megpirítjuk.

Hozzávalók

Hús

Meggy

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...