r
Nosalty Logó

Borsos-mustáros pulykaragu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
TBetty
Borsos-mustáros pulykaragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A páchoz

Továbbá

Összesen 599 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A páchoz

Továbbá

Összesen 2392 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A páchoz

Továbbá

Összesen 154 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1032.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 599 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.9 g

Zsír

  • Összesen
    174.4 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    805 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4128.3 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    571 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1826 mg
  • Nátrium
    1194 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    982.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    674 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    378 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    566 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1283 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1307 micro
Összesen 2392 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

A páchoz

Továbbá

Elkészítés

A páchoz

  1. A húst bepácoljuk a borsos-mustáros gyorspácba (vagy az említett fűszerekbe), s állni hagyjuk 2 órát a hűtőben.
  2. Közben a tejfölt, a joghurtot, a mustárt, sóval és borssal jól összekeverjük.
  3. Ha a hús megpácolódott, vajon megfonnyasztjuk a hagymát és a fokhagymát, majd rátesszük a húst, vizet öntünk rá, borsozzuk, sózzuk, s puhára pároljuk. A vizet mindig pótoljuk, ha elfőtt.
  4. Ha a hús már majdnem jó, rátesszük a petrezselymet.
  5. Ha megpuhult, ráöntjük a tejfölös-joghurtos masszát, jól elkeverjük, összerottyantjuk, s készen is vagyunk.
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9152
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én rizsgombóccal készítem, jobban illik hozzá a rizs, mint a burgonya, de tésztával is el tudom képzelni. Csirkével is nagyon finom!

Hozzávalók

A páchoz

Továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...