Borsos-mustáros pulykaragu
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
TBetty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
A páchoz
-
250g pulykacomb299 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
Továbbá
-
13g vaj90 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
38g joghurt23 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g mustár5 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
Összesen
599
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
A páchoz
-
1000g pulykacomb1195 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Továbbá
-
50g vaj359 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
150g joghurt92 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g mustár18 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
Összesen
2392
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
A páchoz
-
64.5g pulykacomb77 kcal
-
0.6g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.7g napraforgó olaj24 kcal
Továbbá
-
3.2g vaj23 kcal
-
9.7g tejföl19 kcal
-
9.7g joghurt6 kcal
-
5.8g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.9g mustár1 kcal
-
1.5g petrezselyem1 kcal
Összesen
154
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.7 g
Zsír
-
Összesen 43.6 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 201 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1032.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 456 mg
-
Nátrium 298 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 245.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 95 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 321 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 327 micro
Összesen
599
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 174.9 g
Zsír
-
Összesen 174.4 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 805 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4128.3 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 243 mg
-
Kálcium 571 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 248 mg
-
Foszfor 1826 mg
-
Nátrium 1194 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 982.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 674 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 378 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 566 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1283 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1307 micro
Összesen
2392
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 266.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 63.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A páchoz
- A húst bepácoljuk a borsos-mustáros gyorspácba (vagy az említett fűszerekbe), s állni hagyjuk 2 órát a hűtőben.
- Közben a tejfölt, a joghurtot, a mustárt, sóval és borssal jól összekeverjük.
- Ha a hús megpácolódott, vajon megfonnyasztjuk a hagymát és a fokhagymát, majd rátesszük a húst, vizet öntünk rá, borsozzuk, sózzuk, s puhára pároljuk. A vizet mindig pótoljuk, ha elfőtt.
- Ha a hús már majdnem jó, rátesszük a petrezselymet.
- Ha megpuhult, ráöntjük a tejfölös-joghurtos masszát, jól elkeverjük, összerottyantjuk, s készen is vagyunk.
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 9170
- Feltöltés dátuma: 2013. május 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
TBetty
25 recept
Én rizsgombóccal készítem, jobban illik hozzá a rizs, mint a burgonya, de tésztával is el tudom képzelni. Csirkével is nagyon finom!