Borsos marhatokány fűszervajjal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Codysz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 20% Zsír
Marhatokány elkészítése
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
250g marhahús355 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
43g napraforgó olaj94 kcal
Fűszervaj házilag
-
75g margarin538 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
2g só0 kcal
Főtt krumpli köretként
Összesen
1691
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 20% Zsír
Marhatokány elkészítése
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
500g marhahús710 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
85g napraforgó olaj188 kcal
Fűszervaj házilag
-
150g margarin1076 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
4g só0 kcal
Főtt krumpli köretként
Összesen
3381
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 20% Zsír
Marhatokány elkészítése
-
6.2g vöröshagyma2 kcal
-
34.4g marhahús49 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
1.6g petrezselyem1 kcal
-
0 kcal
-
6.9g finomliszt25 kcal
-
5.9g napraforgó olaj52 kcal
-
5.9g napraforgó olaj13 kcal
Fűszervaj házilag
-
10.3g margarin74 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0.3g só0 kcal
Főtt krumpli köretként
Összesen
234
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.5 g
Zsír
-
Összesen 128.3 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1968.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 699 mg
-
Nátrium 951 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 368 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 662 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 261 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 257 mg
-
Retinol - A vitamin: 576 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1028 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 651 micro
Összesen
1691
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 127.1 g
Zsír
-
Összesen 256.5 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 120 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 77 g
-
Koleszterin 305 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3936.4 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 199 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 238 mg
-
Foszfor 1399 mg
-
Nátrium 1901 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 143.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 736 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1323 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 58 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 521 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 513 mg
-
Retinol - A vitamin: 1152 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2057 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1302 micro
Összesen
3381
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 271.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
234
kcal
Hozzávalók
Marhatokány elkészítése
-
1 közepes db vöröshagyma
-
0.5 kg marhahús
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
3 gerezd fokhagyma
-
0.5 csokor petrezselyem
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
10 dkg finomliszt
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 dl napraforgó olaj
Fűszervaj házilag
-
15 dkg margarin
-
petrezselyem ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 kávéskanál só
Főtt krumpli köretként
Elkészítés
Marhatokány elkészítése
- Az olajon üvegesre pirítjuk az apró, kockára vágott vöröshagymát.
- A marhahúst fehéredésig hagyjuk sülni, majd ez után öntsük fel bőségesen vízzel. Lehetőség szerint annyival, hogy később ne kelljen pótolni, bár ebben az esetben kicsit nehéz eltalálni a kellő mennyiséget. Számoljuk hozzá, hogy a végén még be fogjuk sűríteni!
- Adjuk hozzá a fűszereket. (Én sóból keveset raktam, mert a fűszervaj is sós lesz.)
- Addig főzzük, amíg puha, porhanyós nem lesz a hús. Ha kész, akkor szitáljuk rá a lisztet, amíg folyamatos, óvatos keverés mellett be nem sűrűsödik a szósz. Még egyet rottyantsunk rajta, és kész is van.
Fűszervaj házilag
- Mikróban, vagy tűzhelyen langyosra melegítjük a margarint/vajat, ki melyiket kedveli jobban.
- Az olvasztott margarint és a fűszereket rakjuk turmixba, ahol fél perc alatt homogénné válik a massza.
- Sütőpapírba tekerjük, rudat formázunk belőle, a két végét csavarással lezárjuk, és a hűtőben hűlni hagyjuk 1-2 órát.
- Tálalás előtt vékony szeleteket vágunk belőle, és a köret mellé halmozzuk.
Főtt krumpli köretként
- Megpucoljuk, kockákra vágjuk a krumplit, amit aztán forró, sós vízben puhulásig főzünk. Leszűrve, további fűszerezés nélkül szedünk a tányérokra.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3601
- Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Codysz
4 recept
A napokban olvastam egy fűszervaj receptet, ami az ötletet adta, hogy mi lenne, ha egy marhatokány recept köretét dobnám fel vele. Így alakult a hétvégi menü. Az íze intenzívvé, és omlóssá teszi az egész ételt. Javaslom a falatokat úgy elkészíteni, hogy mind a három alapanyag legyen a kanálon, esetleg ha valaki annak a híve, akkor törje össze előre a krumplit, és keverje össze mind a három részét az ételnek. Kiváló hétvégi főétkezés. Mivel az étel is nehéz, ezért valami könnyed, gyümölcsös vörösbort ajánlok hozzá.