Borsos lazac majonézes jégsalátával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
Körethez
-
200g jégsaláta27 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
17g majonéz88 kcal
-
13g méz38 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
2g citromlé0 kcal
Lazachoz
Összesen
835
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
Körethez
-
400g jégsaláta53 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
33g majonéz177 kcal
-
25g méz76 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
3g citromlé1 kcal
Lazachoz
Összesen
1672
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.2 g
Zsír
-
Összesen 62.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 169 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2718.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 204 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 538 mg
-
Nátrium 1797 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 459.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 428 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 185 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 148 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 337 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1076 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1159 micro
Összesen
835
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90.4 g
Zsír
-
Összesen 125 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 338 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5436.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 155 mg
-
Kálcium 409 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 189 mg
-
Foszfor 1076 mg
-
Nátrium 3595 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.6 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 918.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 856 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 370 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 297 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 674 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 2152 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2319 micro
Összesen
1672
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 404 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 267 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 160 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 172 micro
Összesen
124
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Körethez
- A lazacot 4 felé vágjuk, és megmossuk, letisztítjuk. Megtörölgetjük, és enyhén besózzuk, majd az őrölt színes borssal bedörzsöljük (fehér, fekete, zöld és rózsabors). 20 percig hagyjuk állni.
- Majd a vajat felhevítjük serpenyőben, és a lazac mindkét oldalát 5 percig átsütjük.
- A salátát megmossuk és leszárítjuk, majd apróra vágjuk. Az újhagymát tisztítás után felkarikázzuk.
- A majonézt és a tejfölt a sóval, borssal, mustárral, mézzel, citromlével kikeverjük, és a saláta-hagyma keverékével lazán összekeverjük.
- Azonnal tálaljuk. A meleg hal mellé párolt rizst kínálunk köretnek, citromkarikával díszítve.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2734
- Feltöltés dátuma: 2014. december 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zsuzsamama56
321 recept
Sajnos a lazac is a drága halak közé tartozik, de néha megengedhetjük magunknak, hogy megvegyük, hiszen nagyon egészséges, és az fontos számunkra! Legyen vasárnap, ünnepnap, mindig készül belőle valami finomság. Íme egy egyszerű recept.