r
Nosalty Logó

Borsos - káposztás béles

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Borsos - káposztás béles
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1265 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5058 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 153 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1578.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    649 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    491.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    229 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 1265 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.4 g

Zsír

  • Összesen
    205.5 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6312.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    1706 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    2595 mg
  • Nátrium
    1326 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    691.4 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    1966.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    441 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    918 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    757 micro
  • Kolin:
    462 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    548 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    754 micro
Összesen 5058 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A káposztát nagylyukú reszelőn lereszeljük (én késes robotgépben szoktam felaprítani), besózzuk, kb fél órát állni hagyjuk, majd egy nagy lábasba tesszük, megborsozzuk (én kb 1 csapott teáskanálnyit szoktam rátenni), olajon megdinszteljük, sűrűn kevergetve, nehogy odaégjen, mert akkor keserű lesz.
  2. Miután a káposzta megsült és hagyjuk hűlni, elkészítjük a tésztát. Egy tálba kimérjük a lisztet, beletesszük a zsírt, a tojást, sót, és apránként hozzáadagoljuk a vizet, hogy jó lágy tésztát kapjunk (én kb. 5-6 dl vizet szoktam hozzá önteni). Lisztezett deszkára öntjük a tésztát és egy kicsit átgyúrjuk, majd 2 részre osztjuk. Először az egyik részt kinyújtjuk kb 2-3 mm vastagra. A kinyújtott tésztából 10-12 cm széles csíkot vágunk, majd a közepére hosszában halmozzuk a káposztát. Először az egyik oldalát hajtjuk a káposztára, majd a másikat is. Tészta másik felével ugyanezt tesszük.
  3. 5 centis darabokra vágjuk, majd tepsire tesszük, és takarékon készre sütjük.
  4. Tejföllel megkenjük a tetejét, majd egy jénai tálba tesszük, lefedjük és picit hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12310
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 24.

Ajánló

Rengeteg tejföllel isteni!!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyám szokta csinálni, az egész család imádja!!  

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...