r
Nosalty Logó

Borsós-gombás sertéskockák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Somikatus
Borsós-gombás sertéskockák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1087 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2175 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    59.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1725.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    851 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    403 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    545 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2557 micro
Összesen 1087 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    118.2 g

Zsír

  • Összesen
    74.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3450.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1701 mg
  • Nátrium
    736 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    817.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    806 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    1089 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5115 micro
Összesen 2175 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát felkockázzuk, és kevés olajon pirítani kezdjük. A babérlevelet kicsit megtördeljük, és a hagymával együtt pirítjuk.
  2. A húst kb 1,5 cm-es kockákra vágjuk, és a hagymához adjuk. Amikor kifehéredett a hús, hozzáadjuk a borsot, majoránnát, őrölt chilit, és 2 ek mustárt (a sót nem, mert akkor nehezebben puhul meg a hús).
  3. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst, majd fedő alatt főzzük. Többször megkeverjük, ha a vizet elfőtte, adunk még hozzá egy keveset.
  4. A gombát megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk.
  5. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a gombát és a zöldborsót, még 2 ek mustárt. Most sózzuk, és szükség esetén még fűszerezzük. A gombát és a borsót is puhára főzzük.
  6. A fokhagymát belenyomjuk a tejfölbe, belekeverjük a lisztet, és folyamatos keverés közben a húshoz öntjük. Még egyet forralunk rajta.
  7. Kifőtt tésztával tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 18273
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Somikatus 25 recept

Nagyon szép, száraz sertéscombot sikerült vennem, amely egy részét felszeleteltem, és tepsiben hagymával, szalonnával megsütöttem, a másik felével pedig valami szaftos ételt szerettem volna készíteni. Így találtam ki ezt az ételt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...