r
Nosalty Logó

Borsos-burgonyás pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tubicám
Borsos-burgonyás pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Kenéshez

Összesen 699 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Kenéshez

Összesen 4193 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Kenéshez

Összesen 324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1539.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    1256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 699 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.3 g

Zsír

  • Összesen
    219.7 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9235.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1001 mg
  • Nátrium
    7534 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    480.2 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2201 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    605 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2072 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1544 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    569 micro
Összesen 4193 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    713.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    582 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 324 kcal

Hozzávalók

Tészta

Kenéshez

Elkészítés

Tészta

  1. A burgonyát megfőzzük, leszűrjük, és még melegen 5 dkg margarint hozzáadva, krumplinyomó segítségével alaposan áttörjük. Hagyjuk kihűlni.
  2. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  3. Az átszitált lisztet elmorzsoljuk a többi margarinnal. Beleszórjuk a sót és a borsot. Hozzáadjuk a tojássárgát és a burgonyát, majd a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk a tésztát.
  4. Letakarva, meleg helyen legalább 1 órát kelesztjük.
  5. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, a tetejét késsel bevagdossuk, majd nagyobb méretű szaggatóval pogácsákat formázunk. Sütőpapíros sütőlemezre, egymástól távolra rakosgatjuk a pogikat, és a tepsiben is kelni hagyjuk.

Kenéshez

  1. Felvert tojással megkenjük a pogácsák tetejét, és meghintjük sóval.
  2. Előmelegített, forró sütőben aranysárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 8762
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 22.

Ajánló

Még melegen, szinte a sütőből a legfinomabb, kívül ropogós, belül puha, omlós. Az őrölt bors elhagyható a receptből, ha valaki nem kedveli, de pikánsan feldobja a krumplis pogit.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Borsos-burgonyás pogácsa
Tubicám 33 recept

Családi hagyomány szerint nálunk idén is ebből a receptből készült a Luca napi pogácsa. Mivel gyors, olcsó és egyszerű, ezért az év többi részében is gyakran kerül asztalra egy kiadósabb leves társaságában.

Hozzávalók

Tészta

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...