r
Nosalty Logó

Borsópüré leves sült szalonnával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Borsópüré leves sült szalonnával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 333 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1330 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1301.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    910 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    222 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1259 micro
  • β-karotin
    3950 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3557 micro
Összesen 333 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    87.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5206.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    768 mg
  • Nátrium
    3641 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    837.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1653 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    236 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    886 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    512 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    5035 micro
  • β-karotin
    15799 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    14228 micro
Összesen 1330 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    379 micro
  • β-karotin
    1189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1071 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgarépát meghámozzuk, szeleteljük (egy maréknyit cifrára vágva félreteszünk).
  2. Az újhagymát karikára vágjuk, a fehér karikákból maréknyit félreteszünk.
  3. A félre nem tett répát és hagymát a borsóval, a leveskockákkal, a majorannával és a petrezselyemzölddel feltesszük főni (kb. 1 liter vízben).
  4. Megfőzzük, botmixerrel pürésítjük.
  5. Hozzáadjuk a cifrára vágott sárgarépát.
  6. Megfőzzük – nem kell nagyon puha legyen! Borsot darálunk rá.
  7. Közben az olajon megpirítjuk a duci csíkokra vágott bacont.
  8. Tálaláskor a félretett újhagymával szórjuk, tejföllel locsoljuk és a sült szalonnával dúsítjuk a levest.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 230
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 22150
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 25.

Ajánló

Böjtölők hagyják ki a szalonnát! Úgy is finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Borsópüré leves sült szalonnával
Harmathy Ildikó 313 recept

Fagyasztott borsóból télidőben a legjobb leves. Tartalmas. Finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...