Borsópüré leves sült szalonnával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
100g zöldborsó81 kcal
-
138g újhagyma26 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
13g bacon49 kcal
-
11g olívaolaj94 kcal
Összesen
333
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
400g zöldborsó324 kcal
-
552g újhagyma106 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
Összesen
1330
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
30.1g zöldborsó24 kcal
-
41.6g újhagyma8 kcal
-
12g sárgarépa4 kcal
-
1.5g leveskocka5 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7.5g tejföl15 kcal
-
3.8g bacon15 kcal
-
3.2g olívaolaj28 kcal
Összesen
99
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1301.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 910 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 209.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 413 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 222 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 1259 micro
-
β-karotin 3950 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3557 micro
Összesen
333
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.4 g
Zsír
-
Összesen 87.7 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5206.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 514 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 237 mg
-
Foszfor 768 mg
-
Nátrium 3641 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.4 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 837.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1653 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 236 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 886 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 512 micro
-
Kolin: 189 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 5035 micro
-
β-karotin 15799 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 14228 micro
Összesen
1330
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 391.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 274 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 63.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 379 micro
-
β-karotin 1189 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1071 micro
Összesen
99
kcal
Hozzávalók
-
6 db újhagyma
-
2 db sárgarépa
-
2 db leveskocka
-
1 tk majoranna
-
1 ek petrezselyem
-
1 dl tejföl
-
5 dkg bacon
-
0.5 dl olívaolaj
Elkészítés
- A sárgarépát meghámozzuk, szeleteljük (egy maréknyit cifrára vágva félreteszünk).
- Az újhagymát karikára vágjuk, a fehér karikákból maréknyit félreteszünk.
- A félre nem tett répát és hagymát a borsóval, a leveskockákkal, a majorannával és a petrezselyemzölddel feltesszük főni (kb. 1 liter vízben).
- Megfőzzük, botmixerrel pürésítjük.
- Hozzáadjuk a cifrára vágott sárgarépát.
- Megfőzzük – nem kell nagyon puha legyen! Borsot darálunk rá.
- Közben az olajon megpirítjuk a duci csíkokra vágott bacont.
- Tálaláskor a félretett újhagymával szórjuk, tejföllel locsoljuk és a sült szalonnával dúsítjuk a levest.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 230
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 22
- Össznézettség: 22150
- Feltöltés dátuma: 2009. március 25.
Ajánló
Böjtölők hagyják ki a szalonnát! Úgy is finom!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Harmathy Ildikó
313 recept
Fagyasztott borsóból télidőben a legjobb leves. Tartalmas. Finom.