r
Nosalty Logó

Borsóleves grízgaluskával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Borsóleves grízgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Leveshez

Galuskához

Összesen 388 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Leveshez

Galuskához

Összesen 1551 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Leveshez

Galuskához

Összesen 50 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    683.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    226 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1264 micro
  • β-karotin
    4079 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3875 micro
Összesen 388 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    93.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1868.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    851 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    2733.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1646 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    287 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    903 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    542 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    5056 micro
  • β-karotin
    16318 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    15499 micro
Összesen 1551 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    60.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    165 micro
  • β-karotin
    532 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 50 kcal

Hozzávalók

Leveshez

Galuskához

Elkészítés

Leveshez

  1. A hagymát apróra vágjuk. A répákat megpucoljuk, és karikákra vágjuk. A petrezselymet felaprítjuk.
  2. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, és megszórjuk a pirospaprikával. Összeforgatjuk, hozzáadjuk a répákat és a petrezselymet. Majd mehet hozzá a borsó is.
  3. Felöntjük 2 l vízzel, és ízlés szerint fűszerezzük. Addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. A végén lehabozzuk a levest.
  4. A galuskához összekeverjük a hozzávalókat, majd fél órát pihenni hagyjuk.
  5. Ezután lobogó vízbe kanál segítségével galuskákat szaggatunk. Amikor feljöttek a víz tetejére kiszedjük őket, majd a forró leveshez tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 175
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 142
  • Össznézettség: 71927
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szintén kisfiamnak készült ezúttal. Ő grízgaluska nélkül ette, és nagyon ízlett neki. A többit a párommal bepusziltuk. Gyermekkorom nagy kedvence ez.

Hozzávalók

Leveshez

Galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...