r
Nosalty Logó

Borsókrémleves mentával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Borsókrémleves mentával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 358 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1430 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 65 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1521.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    1037 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    233 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1473 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4759 micro
Összesen 358 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    79.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6087.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    1070 mg
  • Nátrium
    4150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.4 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    803 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    721 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    316 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    932 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    534 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    5892 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19036 micro
Összesen 1430 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    876 micro
Összesen 65 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bacont tetszés szerint nagyobb darabokra vágjuk, majd 1 evőkanál olajon kisütjük, kiszedjük egy tányérra.
  2. A maradék zsiradékhoz adunk még egy evőkanál olajat, rátesszük a vékonyra szeletelt pórét, sózzuk, majd kevergetve megpároljuk. Ezután hozzáadjuk a zöldborsót, fűszerezzük: sóval, borssal, cukorral és chilivel.
  3. Felöntjük az alaplével, majd a forrástól számítva kb. három percig főzzük, a hőt elzárjuk alatta, beletesszük az aprított kétféle zöldfűszert, majd egy turmixgében simára dolgozzuk.
  4. Végül visszaöntjük a fazékba, és egy kézi habverővel belekeverjük a tejszínt, ha szükséges, után ízesítjük, felforraljuk, és kész. (A leves sűrűségét ízlés szerint állítjuk be, én nem szeretem, ha olyan sűrű, mint egy mártás.) A baconnel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1790
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Borsókrémleves mentával
Katharosz 499 recept

Ismét a tavasz jegyében egy finom leves, akár egy ünnepi menübe is beilleszthető, biztos a siker.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...