Borsófőzelék SüniSütitől
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
SüniSüti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
117g zöldborsó95 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
167g víz0 kcal
-
167g csirke alaplé12 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
17g főzőtejszín22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
38 kcal
Összesen
364
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
350g zöldborsó284 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
500g víz0 kcal
-
500g csirke alaplé35 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
114 kcal
Összesen
1090
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
20.2g zöldborsó16 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
-
28.9g víz0 kcal
-
28.9g csirke alaplé2 kcal
-
8.7g tejföl17 kcal
-
2.9g főzőtejszín4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
0.5g petrezselyem0 kcal
-
5.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
1.7g étkezési keményítő7 kcal
Összesen
62
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 965.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 204 mg
-
Nátrium 576 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 338.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 82 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 692 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3062 micro
Összesen
364
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.9 g
Zsír
-
Összesen 52.7 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2896.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 354 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 162 mg
-
Foszfor 613 mg
-
Nátrium 1727 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.9 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1015.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 405 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 162 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 247 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 275 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 229 micro
-
α-karotin 74 micro
-
β-karotin 2076 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9186 micro
Összesen
1090
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 531 micro
Összesen
62
kcal
Hozzávalók
-
350 g zöldborsó
-
1 db babérlevél
-
2 evőkanál finomliszt
-
5 dl víz
-
5 dl csirke alaplé
-
150 g tejföl
-
0.5 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
füstölt pirospaprika ízlés szerint
-
3 ek petrezselyem
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
0.5 kávéskanál ételízesítő
-
2 ek olívaolaj
-
2 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés
- A hagymát kockákra vágjuk, és olajon üvegesre pirítjuk, ekkor adjuk hozzá az áttört fokhagymát és őrölt pirospaprikát, meg a lisztet, amit kicsit megfuttatunk.
- Majd jöhet rá a borsó, a vízzel hígított alaplé, sózzuk, borsozzuk, meg a szerecsendiót is hozzáadjuk.
- Addig főzzük, míg a borsó meg nem puhul. Ezalatt a tejfölt a tejszínnel és a keményítővel csomómentesre keverjük.
- Mikor a borsó már puha, a levéből hozzáadunk a tejfölös keverékhez, és simára keverjük vele, amit így adunk hozzá a meleg főzethez. Addig rotyogtatjuk így együtt, míg a megfelelő sűrűségűvé nem válik.
- Tükörtojással vagy sült virslivel kínálhatjuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 10694
- Feltöltés dátuma: 2014. június 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
SüniSüti
80 recept
Nagyon szeretem a borsófőzeléket, de szeretem, ha változatosabb az ízvilága.