r
Nosalty Logó

Borscs 3.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Borscs 3.
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

322
Kalória
14.6g
Fehérje
23.6g
Szénhidrátok
19.6g
Zsír
206.3g
Víz
59.7g
Koleszterin
4.9g
Rost
11.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 322 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1943 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    206.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    892 micro
  • β-karotin
    2183 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1918 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 322 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    87.5 g

Zsír

  • Összesen
    117.6 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2841.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    501 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1247 mg
  • Nátrium
    650 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.5 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1237.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1559 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    596 micro
  • Kolin:
    418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    5352 micro
  • β-karotin
    13101 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    11507 micro
  • Lut-zea
    478 micro
Összesen 1943 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    228 micro
  • β-karotin
    559 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    491 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 83 kcal

Elkészítés

  1. A húst és a csontot felteszem 1,5 l hideg vízbe főni, sózom, babérlevelet és fekete borsot teszek hozzá. Lassan forralom, puhára fözöm.
  2. A céklát ( nyerset ) meghámozom, és vékony csíkokra vágom. Felforrósítok 2 ek sertészsírt, ráteszem a céklát, hozzáadom a cukrot és a paradicsom pürét, citrom lével ízesítem, sózom. Fedő alatt puhára párolom.
  3. Egy nagyobb edényben ( kb 3 - 4 literes ) a maradék zsíron megfonnyasztom a hagymát, hozzáadom a répaféléket, pár percig együtt pirítom. Rádobom a kockákra vágott káposztát, ízlés szerint sózom, borsozom, lassú tűzon saját levében puhára párolom.
  4. Végül hozzáadom a párolt céklát levével együtt, a húst és a gombát, felforralom.
  5. A tejfölbe kanalazom a lisztel, jól elkeverem és a leveshez adom, jól összeforralom, citromlével savanyítom. Megszórom metéllö hagymával ( hagymaszárral ) petrezselye zöldel, csillivel.
  6. Tejfelt lehet hozzá adni, de nem muszáj, mert benne van!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Főzés ideje: 90 perc

Valaha nagyon régen ettem egy oroszországi (Szovjeunió-beli) gyakorlatom során, s nagyon ízlett, így a receptet elkértem egy kollégámtol, aki ukrán.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Tradicionális minestrone

Ha van olyan recept, ami tökéletesen megtestesíti a tradicionális olasz konyha szerény gazdagságát, egészen biztosan a minestrone az. A leves, amit bármelyik évszakban megfőzhetünk a ...

Lakos Benedek

Sajtkrémleves

Az egyik legkülönlegesebb levesfélénk a sajtkrémleves, ami remek lélekmelengető kanalznivaló a hűvős őszi-téli napok során. A legtöbben csak instant, porított formában ismerik, pedig ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!