r
Nosalty Logó

Boros-spárgás sertéscsíkok mascarponés szószban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ramonika
Boros-spárgás sertéscsíkok mascarponés szószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 523 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3135 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    541 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    937 micro
Összesen 523 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    195.7 g

Zsír

  • Összesen
    224 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    539 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3855.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    504 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    2143 mg
  • Nátrium
    706 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1377.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    720 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    647 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    3244 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5623 micro
Összesen 3135 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, szeletekre vágjuk, majd felcsíkozzuk. Az újhagymát vékonyra karikázzuk.
  2. A serpenyőt előmelegítjük, beleöntjük az olajat, majd megüvegesítjük rajta a hagymát.
  3. Hozzáadjuk a sertéshúst, fehéredésig körbepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  4. A borral felöntjük, hagyjuk, hogy pár perc alatt az alkohol elillanjon belőle, majd lefedve pároljuk a húst, míg meg nem puhul. Adott esetben vizet is öntünk hozzá, ha elpárolgott volna a folyadék, de a hús még nem volna puha.
  5. A zöld spárga szárvégét levágjuk, a többi részt egy centis darabokra vágjuk, a tetejét egybe hagyjuk.
  6. Ha már puha a hús, hozzáadjuk a spárgakockákat, majd a tejszínt, a mascarponét és a citromborsot.
  7. Összeforraljuk, közben főzünk ki hozzá orsótésztát, és már tálalhatjuk is.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2969
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Boros-spárgás sertéscsíkok mascarponés szószban
Ramonika 32 recept

Húsvéti ebédre kerestem ételt, és erre bukkantam. Ki is próbáltuk, nagy sikere volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...