Boros-spárgás sertéscsíkok mascarponés szószban
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
0 ÉRTÉKELÉS•
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
80 dkg sertéscomb
-
1 csomag zöldspárga
-
5 db újhagyma
-
25 dkg mascarpone
-
1 dl főzőtejszín
-
2 dl félszáraz fehérbor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
citrombors ízlés szerint
-
3 ek napraforgó olaj
523
Kalória
32.6g
Fehérje
7.1g
Szénhidrátok
37.3g
Zsír
229.6g
Víz
89.8g
Koleszterin
2.4g
Rost
3.2g
Cukor
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
133g sertéscomb243 kcal
-
83g zöldspárga12 kcal
-
77g újhagyma15 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
17g főzőtejszín22 kcal
-
28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
35 kcal
Összesen
523
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
800g sertéscomb1456 kcal
-
500g zöldspárga70 kcal
-
460g újhagyma88 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
200g félszáraz fehérbor168 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
Összesen
3135
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
34.3g sertéscomb62 kcal
-
21.4g zöldspárga3 kcal
-
19.7g újhagyma4 kcal
-
10.7g mascarpone43 kcal
-
4.3g főzőtejszín6 kcal
-
8.6g félszáraz fehérbor7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
9 kcal
Összesen
134
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 32.6 g
Zsír
-
Összesen 37.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 642.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 357 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 229.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 120 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 541 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 937 micro
Összesen
523
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 195.7 g
Zsír
-
Összesen 224 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 539 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3855.1 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 504 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 294 mg
-
Foszfor 2143 mg
-
Nátrium 706 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 15 mg
Víz
-
Összesen 1377.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 408 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 146 micro
-
K vitamin: 720 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 364 micro
-
Kolin: 647 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 3244 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5623 micro
Összesen
3135
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 165.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 59 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 139 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 241 micro
Összesen
134
kcal
Elkészítés
- A húst megmossuk, szeletekre vágjuk, majd felcsíkozzuk. Az újhagymát vékonyra karikázzuk.
- A serpenyőt előmelegítjük, beleöntjük az olajat, majd megüvegesítjük rajta a hagymát.
- Hozzáadjuk a sertéshúst, fehéredésig körbepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
- A borral felöntjük, hagyjuk, hogy pár perc alatt az alkohol elillanjon belőle, majd lefedve pároljuk a húst, míg meg nem puhul. Adott esetben vizet is öntünk hozzá, ha elpárolgott volna a folyadék, de a hús még nem volna puha.
- A zöld spárga szárvégét levágjuk, a többi részt egy centis darabokra vágjuk, a tetejét egybe hagyjuk.
- Ha már puha a hús, hozzáadjuk a spárgakockákat, majd a tejszínt, a mascarponét és a citromborsot.
- Összeforraljuk, közben főzünk ki hozzá orsótésztát, és már tálalhatjuk is.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 5 perc
- Főzés ideje: 60 perc
Húsvéti ebédre kerestem ételt, és erre bukkantam. Ki is próbáltuk, nagy sikere volt.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!