Bőrös sertéssült 2
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
300g sertéshús498 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
16g zeller6 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
125g sertéscsont0 kcal
-
63g víz0 kcal
Összesen
555
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
1200g sertéshús1992 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
65g zeller23 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
500g sertéscsont0 kcal
-
250g víz0 kcal
Összesen
2220
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
45.1g sertéshús75 kcal
-
6.8g vöröshagyma2 kcal
-
6g sárgarépa2 kcal
-
2.4g zeller1 kcal
-
7.5g póréhagyma2 kcal
-
3.8g paradicsom1 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
18.8g sertéscsont0 kcal
-
9.4g víz0 kcal
Összesen
83
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.7 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1145 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 704 mg
-
Nátrium 190 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 396.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 334 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 183 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 1263 micro
-
β-karotin 3307 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 644 micro
-
Lut-zea 570 micro
Összesen
555
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 262.6 g
Zsír
-
Összesen 101.1 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 768 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4580.1 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 321 mg
-
Kálcium 275 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 373 mg
-
Foszfor 2818 mg
-
Nátrium 759 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.3 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1584.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1337 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 252 micro
-
K vitamin: 125 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 70 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 137 micro
-
Kolin: 732 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 5052 micro
-
β-karotin 13230 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2574 micro
-
Lut-zea 2279 micro
Összesen
2220
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 59.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 190 micro
-
β-karotin 497 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 97 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
83
kcal
Hozzávalók
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
0.5 teáskanál fűszerpaprika
-
2 közepes db vöröshagyma
-
2 közepes db sárgarépa
-
0.3 közepes db zeller
-
1 közepes db póréhagyma
-
1 közepes db paradicsom
-
2 szál petrezselyem
-
250 ml víz
Elkészítés
- A fokhagymát meghámozzuk, présen átnyomjuk, sóval, borssal, köménnyel és paprikával elkeverjük. A sültnek a húsos részét bekenjük a fűszeres fokhagymával, majd bőrös felével lefelé egy tepsibe tesszük. Hozzáöntünk kb. 250 ml fövő vizet.
- Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 45 percig pároljuk.
- A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A sárgarépát, zellert és hagymát kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A pórét hosszában kettévágjuk, majd durva darabokra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, négybe vágjuk. A csontokat apróbb darabokra vágjuk.
- A húst kivesszük a sütőből, bőrös felével felfelé egy lapítóra helyezzük, és éles késsel sűrűn egymás mellett párhuzamosan, egyszer hosszában, egyszer széltében bevágjuk nem túl melyen a bőrt.
- A húst a bőrös felével felfelé visszahelyezzük a tepsibe. A zöldségeket, a csontokat és a petrezselymet a hús köré szórjuk, visszatoljuk a sütőbe, és további 120 percig sütjük. Gyakran kenegessük a húst a sült szafttal. Ha szükséges, öntsünk még hozzá forró vizet.
- A húst kivesszük, alufóliába csomagoljuk, és kb. 10 percig pihentetjük.
- A mártást sűrű szitán átszűrjük, a zöldségeket átpasszírozzuk. Sóval, borssal ízesítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 165 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 142
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 17074
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A gyökérzöldségeket és a csontokat kevés olajban meg is piríthatjuk, mielőtt a sülthez adjuk. Ha ropogósan szeretjük: A kész sült bőrös felét kenjük meg kevés sós vízzel, majd rácsra helyezve, toljuk be a sütőbe, és a sütő grillje alatt grillezzük kb. 5 percig. A mártást, ha túl zsíros, le is zsírtalaníthatjuk. Ha a mártás nem elég sűrű, főzzük fel és sűrítsük be kevés vajjal elkevert liszttel.