r
Nosalty Logó

Bőrös sertéssült 2

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Bőrös sertéssült 2
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 555 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2220 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1145 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    704 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    396.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1263 micro
  • β-karotin
    3307 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 555 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    262.6 g

Zsír

  • Összesen
    101.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    768 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4580.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    321 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    2818 mg
  • Nátrium
    759 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1584.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1337 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    252 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    732 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    5052 micro
  • β-karotin
    13230 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    2279 micro
Összesen 2220 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    190 micro
  • β-karotin
    497 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    97 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymát meghámozzuk, présen átnyomjuk, sóval, borssal, köménnyel és paprikával elkeverjük. A sültnek a húsos részét bekenjük a fűszeres fokhagymával, majd bőrös felével lefelé egy tepsibe tesszük. Hozzáöntünk kb. 250 ml fövő vizet.
  2. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 45 percig pároljuk.
  3. A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A sárgarépát, zellert és hagymát kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A pórét hosszában kettévágjuk, majd durva darabokra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, négybe vágjuk. A csontokat apróbb darabokra vágjuk.
  4. A húst kivesszük a sütőből, bőrös felével felfelé egy lapítóra helyezzük, és éles késsel sűrűn egymás mellett párhuzamosan, egyszer hosszában, egyszer széltében bevágjuk nem túl melyen a bőrt.
  5. A húst a bőrös felével felfelé visszahelyezzük a tepsibe. A zöldségeket, a csontokat és a petrezselymet a hús köré szórjuk, visszatoljuk a sütőbe, és további 120 percig sütjük. Gyakran kenegessük a húst a sült szafttal. Ha szükséges, öntsünk még hozzá forró vizet.
  6. A húst kivesszük, alufóliába csomagoljuk, és kb. 10 percig pihentetjük.
  7. A mártást sűrű szitán átszűrjük, a zöldségeket átpasszírozzuk. Sóval, borssal ízesítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 165 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 17074
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gyökérzöldségeket és a csontokat kevés olajban meg is piríthatjuk, mielőtt a sülthez adjuk. Ha ropogósan szeretjük: A kész sült bőrös felét kenjük meg kevés sós vízzel, majd rácsra helyezve, toljuk be a sütőbe, és a sütő grillje alatt grillezzük kb. 5 percig. A mártást, ha túl zsíros, le is zsírtalaníthatjuk. Ha a mártás nem elég sűrű, főzzük fel és sűrítsük be kevés vajjal elkevert liszttel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...