adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
300g sertéshús498 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete üröm0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
10g sárgarépa4 kcal
-
65g zeller23 kcal
-
2g gyömbér1 kcal
-
125g víz0 kcal
Összesen
535
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1200g sertéshús1992 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete üröm0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
2143
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
57.2g sertéshús95 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete üröm0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
4.3g vöröshagyma2 kcal
-
1.9g sárgarépa1 kcal
-
12.4g zeller4 kcal
-
0.3g gyömbér0 kcal
-
23.8g víz0 kcal
Összesen
102
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.2 g
Zsír
-
Összesen 25.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1166.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 723 mg
-
Nátrium 209 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 412.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 180 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 309 micro
-
β-karotin 738 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
535
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 260.9 g
Zsír
-
Összesen 100.9 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 768 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4665.4 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 320 mg
-
Kálcium 232 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 353 mg
-
Foszfor 2892 mg
-
Nátrium 837 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 1648.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 321 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 252 micro
-
K vitamin: 97 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 69 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 718 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 2950 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
2143
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 222.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 78.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 59 micro
-
β-karotin 141 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
102
kcal
Hozzávalók
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
1 közepes db zeller
Elkészítés
- A húst megmossuk, szárazra töröljük, és éles késsel sűrűn egymás mellett párhuzamosan, egyszer hosszában, egyszer szélétben bevágjuk -nem túl mélyen- a bőrt. A húst bedörzsöljük sóval, borssal, köménnyel, fekete ürömmel és a fokhagymával.
- Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
- A húst a bőrös felével lefelé tepsibe tesszük. Szórjuk köréje a hagymát és a sárgarépát, a zellert és a gyömbért. Öntsünk alá egy kis forró vizet, és toljuk a sütőbe.
- 60 perc múlva a húst fordítsuk meg, a sütőt állítsuk 150 fokra és süssük tovább kb 120-150 percet. Mikor látjuk, hogy a lé elpárolgott és a szaft barnul, öntsünk hozzá ismét forró vizet, de minden alkalommal csak keveset. Gyakran kenegessük a húst a sült szafttal. A sütési idő leteltével a húst alufóliába csomagoljuk és 10 percet pihentetjük.
- A sült szaftot egy kis vizzel felfőzzük, egy lábasba szűrjük és tovább főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik. Sóval, borssal ízesítjük. A húst szeletekre vágjuk és a szafttal tálajuk.
- Sütés ideje: 210 perc
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 318
- Tegnapi nézettség: 19
- 7 napos nézettség: 124
- Össznézettség: 99841
- Feltöltés dátuma: 2009. október 13.
Ajánló
Körítésként főtt burgonya, savanyú káposzta, vagy idénysaláta illik mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Ahhoz, hogy a bőr jó ropogós legyen, a sütési idő vége felé a sütőt állítsuk ismét 220 fokra és rövid időre a grillt is bekapcsolhatjuk. A szeleteléshez ajánlott az elektromos kés.