Fekete üröm

Fekete üröm

Leírás

A fekete üröm egy Magyarországon is gyakori gyom-, és fűszernövény. Júliustól szeptemberig "szüretelik"; azaz levágják a felső hajtásokat, amíg a virágja bimbós. Amint kinyílnak a virágok, a levelek keserűek lesznek és alkalmatlanná válnak a fűszerezésre. A gyökerét késő ősszel húzzák ki a földből. Zsírosabb húsok, sültek készítésénél használják, majoránna pótlására; káposzta-, és gombaételek ízesítésére is alkalmas. Emésztést segítő hatása miatt a nehezen emészthető ételek általános fűszere. Gyógynövényként teája sok jó tulajdonsággal bír. Virágpora az arra érzékenyekből allergén reakciót válthat ki. A száraz növényekből illatos olajat is készítenek. Érdekesség, hogy Csernobil város nevének jelentése: fekete üröm.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Szárított, porított formában eredeti csomagolásban, száraz helyen.

100g Fekete üröm

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm fekete üröm?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

4 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...