Fekete üröm
Leírás
A fekete üröm egy Magyarországon is gyakori gyom-, és fűszernövény. Júliustól szeptemberig "szüretelik"; azaz levágják a felső hajtásokat, amíg a virágja bimbós. Amint kinyílnak a virágok, a levelek keserűek lesznek és alkalmatlanná válnak a fűszerezésre. A gyökerét késő ősszel húzzák ki a földből. Zsírosabb húsok, sültek készítésénél használják, majoránna pótlására; káposzta-, és gombaételek ízesítésére is alkalmas. Emésztést segítő hatása miatt a nehezen emészthető ételek általános fűszere. Gyógynövényként teája sok jó tulajdonsággal bír. Virágpora az arra érzékenyekből allergén reakciót válthat ki. A száraz növényekből illatos olajat is készítenek. Érdekesség, hogy Csernobil város nevének jelentése: fekete üröm.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Szárított, porított formában eredeti csomagolásban, száraz helyen.
100g Fekete üröm
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok