adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
300g libamell1113 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fekete üröm0 kcal
-
63g víz0 kcal
Összesen
1113
kcal
- 13% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
1200g libamell4452 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fekete üröm0 kcal
-
250g víz0 kcal
Összesen
4452
kcal
- 13% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
82.8g libamell307 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fekete üröm0 kcal
-
17.2g víz0 kcal
Összesen
307
kcal
- 13% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.6 g
Zsír
-
Összesen 100.9 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 240 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1072.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 702 mg
-
Nátrium 222 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 211.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1113
kcal
- 13% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 190.3 g
Zsír
-
Összesen 403.4 g
-
Telített zsírsav 117 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 213 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 960 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4291 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 173 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 219 mg
-
Foszfor 2808 mg
-
Nátrium 886 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 845.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 204 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 204 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
4452
kcal
- 13% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 27.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 295.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 194 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 58.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
307
kcal
Hozzávalók
-
1.2 kg libamell
-
só ízlés szerint
-
fekete üröm ízlés szerint
Elkészítés
- A libamellet megmossuk, majd szárazra töröljük .
- A húst bedörzsöljük sóval, borssal és a fekete ürömmel.
- Előmelegítjük a sütöt 220 fokra.
- A libamellet tepsibe rakjuk, kevés vizet öntünk alá és betoljuk a sütőbe.
- 30 perc múlva a sütöt 160 fokra állítjuk, és tovább sütjük kb. 100-120 percet.
- Mikor a lé elpárolgott és a szaft barnul, hozzáöntünk ismét egy kis forró vizet.
- Gyakran kenegetjük a húst a sült szafttal. A zsírt közben egy párszor leszedjük.
- A sütési idő leteltével kikapcsoljuk a sütőt és benne hagyjuk a húst 15 percig pihenni.
- A sült szaftról, ha szükséges, még egyszer leszedjük a zsírt. Majd egy kis levessel felfőzzük, egy lábasba szűrjük és tovább főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik.
- Sóval, borssal ízesítjük.
- A szaftot tálaljuk a húshoz.
- Sütés ideje: 150 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 127
- Tegnapi nézettség: 34
- 7 napos nézettség: 622
- Össznézettség: 134439
- Feltöltés dátuma: 2009. november 12.
Ajánló
Párolt vöröskáposztát, burgonyagombócot, vagy zsemlegombócot, kelbimbót, gesztenyét kínálhatunk hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Nem csak Márton-napra.