r
Nosalty Logó

Márton napi libasült

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Márton napi libasült
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 21% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 725 kcal
  • 21% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4348 kcal
  • 21% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 21% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.8 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2267.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    1359 mg
  • Nátrium
    645 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 725 kcal
  • 21% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    592.9 g

Zsír

  • Összesen
    185.8 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    2184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13605.8 g
  • Cink
    61 mg
  • Szelén
    437 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    67 mg
  • Magnézium
    641 mg
  • Foszfor
    8156 mg
  • Nátrium
    3867 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    2002.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    17 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    111 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    827 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 4348 kcal
  • 21% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A libát mossuk meg, a szárnyakat vágjuk le, majd töröljük szárazra. Kívül, belül sóval, borssal és a fekete ürömmel megszórjuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk, az almát megmossuk, majd mindkettőt négybe vágjuk és a liba hasüregébe töltjük.
  3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A libát fektessük a mellére a tepsibe. Öntsünk mellé kb. egy csésze levest. 75 perc múlva a libát fordítsuk meg, és süssük tovább kb. 75 percet. Közbe kenegessük a libát a sült szafttal, és ha kell, öntsünk hozzá levest. A sütési idő leteltével kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk a libát benne 10 percet pihenni.
  4. A sült szaftot egy kis levessel felfőzzük, zsírtalanítjuk, egy lábasba szűrjük, és tovább főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik. A szaftot tálaljuk a libához.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 20448
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A libát süthetjük a szárnyaival együtt. Én azért szoktam levágni, mert azokból a megszokott módon levest főzök, és meg van a szükséges alaplevem. A liba sütési ideje kilogrammonként kb. 50-60 perc, 180 fokon, alsó-felső sütési módnál. Ha töltjük a libát, a sütési idő kb. 50-60 perccel hosszabbodik. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...