r
Nosalty Logó

Kacsasült Glaser konyhájából

Glaser
Kacsasült Glaser konyhájából
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

684
Kalória
91.4g
Fehérje
4.7g
Szénhidrát
29.8g
Zsír
368.9g
Víz
385g
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 684 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2735 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2027.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    1015 mg
  • Nátrium
    770 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    368.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 684 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    365.6 g

Zsír

  • Összesen
    119 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8109.4 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    4060 mg
  • Nátrium
    3080 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    1475.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    106 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    500 micro
  • Kolin:
    1072 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2735 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 109 kcal

Elkészítés

  1. A kacsát mossuk meg, majd töröljük szárazra. Kívül, belül sóval, borssal és a fekete ürömmel megszórjuk.
  2. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. A kacsat fektessük a mellére a tepsibe. Öntsünk mellé egy kis forró vizet, és toljuk a sütőbe.
  3. 30 perc múlva a kacsát fordítsuk meg, öntsünk hozzá egy kis levest, a sütőt állítsuk 180 fokra, és süssük tovább kb. 100 percet. Gyakran kenegessük a kacsát a sült szafttal, és ha kell, öntsünk hozzá levest. A sütési idő leteltével kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk a kacsát benne 10 percet pihenni.
  4. A sült szaftot egy kis levessel felfőzzük, zsírtalanítjuk, egy lábasba szűrjük, és tovább főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik. A szaftot tálaljuk a kacsához.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 130 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A levest, amelyre szükségünk van, megfőzhetjük a kacsaaprólékból (nyak, szarnyák, szív, zúza).

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...