Kacsasült Glaser konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
500g kacsahús675 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fekete üröm0 kcal
-
125g szárnyas alaplé9 kcal
Összesen
684
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
2000g kacsahús2700 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fekete üröm0 kcal
-
500g szárnyas alaplé35 kcal
Összesen
2735
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
80g kacsahús108 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fekete üröm0 kcal
-
20g szárnyas alaplé1 kcal
Összesen
109
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.4 g
Zsír
-
Összesen 29.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 385 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2027.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 1015 mg
-
Nátrium 770 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 368.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 268 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
684
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 365.6 g
Zsír
-
Összesen 119 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8109.4 g
-
Cink 38 mg
-
Szelén 278 mg
-
Kálcium 220 mg
-
Vas 48 mg
-
Magnézium 380 mg
-
Foszfor 4060 mg
-
Nátrium 3080 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 1475.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 480 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 106 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 500 micro
-
Kolin: 1072 mg
-
Retinol - A vitamin: 480 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
2735
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 324.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 59 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
109
kcal
Hozzávalók
-
2 kg kacsahús
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fekete üröm ízlés szerint
-
500 ml szárnyas alaplé
Elkészítés
- A kacsát mossuk meg, majd töröljük szárazra. Kívül, belül sóval, borssal és a fekete ürömmel megszórjuk.
- Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. A kacsat fektessük a mellére a tepsibe. Öntsünk mellé egy kis forró vizet, és toljuk a sütőbe.
- 30 perc múlva a kacsát fordítsuk meg, öntsünk hozzá egy kis levest, a sütőt állítsuk 180 fokra, és süssük tovább kb. 100 percet. Gyakran kenegessük a kacsát a sült szafttal, és ha kell, öntsünk hozzá levest. A sütési idő leteltével kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk a kacsát benne 10 percet pihenni.
- A sült szaftot egy kis levessel felfőzzük, zsírtalanítjuk, egy lábasba szűrjük, és tovább főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik. A szaftot tálaljuk a kacsához.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 130 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 40117
- Feltöltés dátuma: 2012. május 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A levest, amelyre szükségünk van, megfőzhetjük a kacsaaprólékból (nyak, szarnyák, szív, zúza).