r
Nosalty Logó

Boros pácban érlelt sertéshús

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Boros pácban érlelt sertéshús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 705 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2819 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    72.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2251.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    760 mg
  • Nátrium
    1248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    851 micro
  • β-karotin
    2036 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 705 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    291 g

Zsír

  • Összesen
    144.9 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    864 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9006.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    360 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    3042 mg
  • Nátrium
    4991 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1413.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    847 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    800 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    3404 micro
  • β-karotin
    8144 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 2819 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    175 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha a húst hűtőbe tesszük, a következők a kötelező minimum pácolási idők, számoljunk! Oldalas vagy steak (karaj és szeletelt húsok): minimum 2 óra, de jobb a 6-12 óra. Szűzpecsenye vagy tarja: minimum 6, de inkább 24 óra ajánlott. Friss sonka: minimum 2 nap, de 4-5 nap a legkedvezőbb.
  2. Ezt a pácot elkészíthetjük oldalashoz, steakhez, tarjához, de általában friss sonkához is ajánlott. Ez a pác jó vastagabb húsokhoz, a 2-4 napos pácolásokhoz. Hasonló jelleget kölcsönöz a húsnak, mint ha vaddisznót ennénk.
  3. Megjegyzés: Ha a sertést több, mint 3 napig pácoljuk, akkor a hagymát, fokhagymát, répát nagyon lassú tűzön kicsit főzzük meg, mielőtt elkezdenénk a sütést.
  4. Sózzuk meg a sertéshúst. Az összes többi hozzávalót egy tálban keverjük össze. A tálban forgassuk meg a húsokat, és a hús fajtájától függően tegyük a hűtőbe pihentetni.
  5. Sütés előtt vegyük ki a pácból, csepegtessük le, és szárítsuk meg papírtörlővel.
  6. 1 óra sütés kellett az én csontos karajaimnak. Én a pácot is hozzáadtam, és így sütöttem közepes lángon kétszer fordítva.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 163
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 17342
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Julia Child rajongóként imádom a szakácsikon ételeit. Ez egy könnyen elkészíthető, de annál finomabb étel. Hozzá mindenképpen fokhagymás burgonya dukál.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...