Bőrös császárhús fűszeres zsírban sült krumplival
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
Sült hús
-
250g sertéshús415 kcal
-
25g alaplé2 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g zöldbors0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
Fűszeres sült krumpli
-
125g burgonya72 kcal
-
25g pecsenyezsír226 kcal
-
1g só0 kcal
Összesen
718
kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
Sült hús
-
2000g sertéshús3320 kcal
-
200g alaplé14 kcal
-
11g só0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g zöldbors0 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
Fűszeres sült krumpli
-
1000g burgonya578 kcal
-
200g pecsenyezsír1804 kcal
-
7g só0 kcal
Összesen
5740
kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
Sült hús
-
58.2g sertéshús97 kcal
-
5.8g alaplé0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g zöldbors0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
Fűszeres sült krumpli
-
29.1g burgonya17 kcal
-
5.8g pecsenyezsír53 kcal
-
0.2g só0 kcal
Összesen
168
kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.4 g
Zsír
-
Összesen 45.9 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1861.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 597 mg
-
Nátrium 1076 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 250.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 78 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 167 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
718
kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 443.2 g
Zsír
-
Összesen 367.4 g
-
Telített zsírsav 134 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 220 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 62 g
-
Koleszterin 1470 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14890.4 g
-
Cink 37 mg
-
Szelén 536 mg
-
Kálcium 264 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 657 mg
-
Foszfor 4772 mg
-
Nátrium 8604 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 2006.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 17 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 153 mg
-
D vitamin: 624 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 119 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 1340 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
5740
kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 433.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 250 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 58.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
168
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Sült hús
- A sót keverjük alaposan össze a fűszerekkel. A fokhagyma gerezdeket vékonyan szeleteljük fel. Vegyünk egy 1,5-2 kg körüli bőrös császárhúst, majd éles késsel irdaljuk be rombusz alakban, majd mindkét oldalát alaposan dörzsöljük be a sós-fűszerekkel.
- Ezután a beirdalt bőr réseibe nyomkodjuk bele a felszeletelt fokhagymát, majd fóliával fedjük le a húst, és pár órára, vagy egy éjszakára tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek kellően átjárják. Egy tepsibe öntsünk bele 2 dl húsalaplét, majd helyezzük bele bőrös felével lefelé a húst. Ezután fedjük le fóliával mielőtt betennénk a sütőbe.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, és kb. 120 fokon pároljuk a húst 2 órán át. Ezután vegyük ki a sütőből, majd fordítsuk át a húst, hogy a bőrös fele kerüljön felülre, majd lefóliázva pároljuk tovább még 1 órán át. Amikor a hús puhára párolódott, vegyük le a fóliát, majd vegyük feljebb a hőfokot (kb. 200 fokra) és süssük a húst szép pirosra a bőrét jó ropogósra. (kb. 50 perc alatt szép pirosra, ropogósra sül)
- A sütőből kivéve, hagyjuk a húst legalább egy fél órát állni, mielőtt felszeletelnék, és tálalnánk.
Fűszeres sült krumpli
- A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel vékonyra. Ezután tegyük bele a tepsibe, öntsük rá a pecsenyezsírt, sózzuk, és keverjük alaposan össze.
- Helyezzük be közepes hőmérsékletű sütőbe, majd kb. 50 perc alatt süssük szép pirosra. (sütési idő felénél óvatosan forgassuk át a krumplit) Amikor a krumpli megsült, öntsük le róla a felesleges zsírt.
- Tálalás előtt éles késszel ízlés szerint szeleteljük fel a húst, majd a fűszeres sült krumplival, és ízlés szerinti savanyúsággal kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 280 perc
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 7519
- Feltöltés dátuma: 2021. december 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
379 recept