r
Nosalty Logó

Borleves fahéjhabbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csutak Enikő
Borleves fahéjhabbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A habgombóchoz

A leveshez

Összesen 401 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A habgombóchoz

A leveshez

Összesen 1606 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A habgombóchoz

A leveshez

Összesen 83 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    411.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 401 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    83.3 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1492.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.4 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1644.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    863 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    713 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    876 micro
Összesen 1606 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    78 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    86 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

A habgombóchoz

A leveshez

Elkészítés

A habgombóchoz

  1. A tojásfehérjét verjük kemény habbá 1 csipet sóval és a cukorral, majd fűszerezzük a fahéjjal. Forraljunk fel vizet, adjuk hozzá a bort és a cukrot. Amint elolvadt a cukor, adagoljunk a cukros-boros vízbe gombócokat, és főzzük 2 percig. A megfőtt galuskákat szedjük ki egy edénybe.
  2. Keverjük habosra a tojások sárgáját a tejszínnel, majd tegyük félre. Forraljunk fel 2 dl vizet a borral, a cukrokkal és a csipet sóval.Töltsük át egy habüstbe, majd állítsuk forró vízgőz fölé. Keverjük hozzá a tojássárgájával elkevert tejszínt. Reszeljük bele a citrom héját, majd habverővel kevergetve sűrítsük be.
  3. Végül ízlés szerint ízesíthetjük még pár csepp citromlével. Kis lángon tálalásig tartsuk melegen.
  • Receptkönyvben: 340
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 31280
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 01.

Ajánló

- A habgombócokat készíthetjük vízbe mártogatott fagylaltkanállal is, így szép kerekded gombócaink lesznek. - Ha gyerekek is esznek a levesből, forraljuk a bort és a vizet 5 percen keresztül. - A fahéjhab kiválóan illik hideg gyümölcslevesekhez is.  - Ha a sok karácsonyi teendő miatt nem jut idő a habgaluska elkészítésére, tálaljuk a levest nagy szemű mazsolával meghintve. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Borleves fahéjhabbal
Csutak Enikő 82 recept

Ezzel a recepttel igazán finom ünneppé varázsolhatjuk karácsonyunkat. Cseh János szerint a torkoskodás megengedett, sőt kötelező, ámbár szerintem ezt a levest mértékkel kell ízlelgetni, ugyanis karakteres íze van. 

Hozzávalók

A habgombóchoz

A leveshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...