Borkrémes-diós pillangók
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Häxa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
15g finomliszt55 kcal
-
15g dió98 kcal
-
3g dió17 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
17g barna cukor65 kcal
-
4 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
25g tej14 kcal
-
75 kcal
A krémhez
-
4g tojássárgája13 kcal
-
9 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
20g édes fehérbor16 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
Összesen
478
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
150g dió981 kcal
-
26g dió170 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
170g barna cukor646 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
250g tej140 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
A krémhez
-
40g tojássárgája129 kcal
-
86 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
200g édes fehérbor164 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
Összesen
4767
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
9.8g finomliszt36 kcal
-
9.8g dió64 kcal
-
1.7g dió11 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
-
11.1g barna cukor42 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
7.2g tojás9 kcal
-
16.4g tej9 kcal
-
5.6g napraforgó olaj49 kcal
A krémhez
-
2.6g tojássárgája8 kcal
-
1.5g vaníliás pudingpor6 kcal
-
6.6g cukor25 kcal
-
13.1g édes fehérbor11 kcal
-
13.1g habtejszín38 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
Összesen
311
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 28.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 605.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 244 mg
-
Nátrium 135 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.7 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
478
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.1 g
Zsír
-
Összesen 287.9 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 120 g
-
Koleszterin 1016 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6052.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 1750 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 359 mg
-
Foszfor 2441 mg
-
Nátrium 1354 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 467.3 g
-
Cukor 296 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 422.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 867 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 40 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 213 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 325 micro
-
Kolin: 735 mg
-
Retinol - A vitamin: 851 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 176 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 967 micro
Összesen
4767
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 18.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 396.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
311
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
15 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
17 dkg barna cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
fahéj ízlés szerint
-
2 db tojás
-
2.5 dl tej
-
1 dl napraforgó olaj
A krémhez
-
2 db tojássárgája
-
0.5 tasak vaníliás pudingpor
-
10 dkg cukor
-
2 dl habtejszín
-
1 kávéskanál fahéj
-
5 db szegfűszeg
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit összekeverjük, sütőpapíros tepsibe borítjuk, a tetejére szórjuk a durvára vágott diót, kb. 45 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
- A tojások sárgáját, fél dl bort és a pudingport simára keverjük.
- A többi bort a cukorral és a fűszerekkel felforraljuk, a szegfűszeget kipecázzuk belőle, majd a pudingos keveréket lassan hozzáöntve sűrűre főzzük, majd lehűtjük. Ezt akár előző este is elkövethetjük, hadd tudjon teljesen lehűlni.
- A tejszínt kemény habbá verjük, majd elvegyítjük a boros masszával.
- A tésztát kettévágjuk, az egyik lapot szőlődzsemmel megkenjük, a krémet beletöltjük és kész.
- Aki hasonlóan elvetemült, mint én, az először szúrjon ki tetszőleges formákat a tésztából, azokat vágja ketté, és töltse meg...
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1049
- Feltöltés dátuma: 2013. november 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Häxa
52 recept
A borkrém ötletével egy tokaji borokról szóló könyvben találkoztam, gondoltam egy diós szeletbe töltve pompás lenne. Az lett. Kicsit pepecselős, de olyan különleges ízhatás áll össze, hogy szerintem megéri. Vörösborral is készülhet, kipróbáltam, úgy is finom.