r
Nosalty Logó

Borkrémes-diós pillangók

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Häxa
Borkrémes-diós pillangók
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 478 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4767 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 311 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 478 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.1 g

Zsír

  • Összesen
    287.9 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    120 g
  • Koleszterin
    1016 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6052.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1750 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    2441 mg
  • Nátrium
    1354 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467.3 g
  • Cukor
    296 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    867 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    213 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    735 mg
  • Retinol - A vitamin:
    851 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    967 micro
Összesen 4767 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összekeverjük, sütőpapíros tepsibe borítjuk, a tetejére szórjuk a durvára vágott diót, kb. 45 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
  2. A tojások sárgáját, fél dl bort és a pudingport simára keverjük.
  3. A többi bort a cukorral és a fűszerekkel felforraljuk, a szegfűszeget kipecázzuk belőle, majd a pudingos keveréket lassan hozzáöntve sűrűre főzzük, majd lehűtjük. Ezt akár előző este is elkövethetjük, hadd tudjon teljesen lehűlni.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, majd elvegyítjük a boros masszával.
  5. A tésztát kettévágjuk, az egyik lapot szőlődzsemmel megkenjük, a krémet beletöltjük és kész.
  6. Aki hasonlóan elvetemült, mint én, az először szúrjon ki tetszőleges formákat a tésztából, azokat vágja ketté, és töltse meg...
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1058
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A borkrém ötletével egy tokaji borokról szóló könyvben találkoztam, gondoltam egy diós szeletbe töltve pompás lenne. Az lett. Kicsit pepecselős, de olyan különleges ízhatás áll össze, hogy szerintem megéri. Vörösborral is készülhet, kipróbáltam, úgy is finom.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...