Borjú bécsi osztrák krumplisalátával
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 14% Zsír
A bécsi szelethez
-
125g borjúhús146 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
85g napraforgó olaj188 kcal
-
15g sertészsír34 kcal
A krumplisalátához
Összesen
1066
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 14% Zsír
A bécsi szelethez
-
500g borjúhús585 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
200g zsemlemorzsa790 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
340g napraforgó olaj751 kcal
-
60g sertészsír135 kcal
A krumplisalátához
Összesen
4261
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 14% Zsír
A bécsi szelethez
-
21.7g borjúhús25 kcal
-
7.1g tojás9 kcal
-
8.7g zsemlemorzsa34 kcal
-
6.5g finomliszt24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14.7g napraforgó olaj33 kcal
-
2.6g sertészsír6 kcal
A krumplisalátához
Összesen
185
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.7 g
Zsír
-
Összesen 60.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 236 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1804.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 535 mg
-
Nátrium 973 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 242.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 245 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 199 micro
Összesen
1066
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 174.7 g
Zsír
-
Összesen 241.8 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 132 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 944 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7217.3 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 193 mg
-
Kálcium 579 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 369 mg
-
Foszfor 2140 mg
-
Nátrium 3890 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 339.7 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 969.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 53 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 134 micro
-
K vitamin: 106 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 67 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 477 micro
-
Kolin: 981 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 797 micro
Összesen
4261
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 312.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
185
kcal
Hozzávalók
A bécsi szelethez
-
3 db tojás
-
150 g finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
4 dl napraforgó olaj
-
4 ek sertészsír
A krumplisalátához
Elkészítés
A bécsi szelethez
- A hentest megkérjük, hogy 4-5 mm-es szeleteket vágjon a borjúdióból vagy combbol. Otthon is megpróbálhatjuk, de valószínűleg egy hentesnek jobban fog menni. Eszünkbe ne jusson klopfolni!
- A szépen szárított zsemléinket daráljuk le, és tegyük tányérba. A lisztet is, a tojásokat pedig üssük egy harmadikba.
- A hússzeleteket kicsit sózzuk be, ha szükséges, finoman vágjuk be a szélét, hogy ne pöndörödjön fel.
- Panírozzuk be a klasszikus módon.
- Az olajat öntsük egy széles, lapos edénybe, adjuk hozzá a zsírt, és forrósítsuk fel nagyon forróra (160 fok az ideális).
- Tegyük bele az egyik szelet húst, süssük 2 percig, majd fordítsuk meg fogóval (ne villával, az felsérti a húst). Ha kész, itassuk le róla a felesleges olajat. Tegyünk így a többi hússal is.
A krumplisalátához
- A krumplit sós vízben főzzük kb 20 percig. Fontos, hogy puha legyen, de ne főzzük túl!
- Ha kész, öntsük le róla a vizet, és takarjuk le a fedővel a maradékokat addig, amíg egy krumplin dolgozunk.
- A krumplikat egyesével hámozzuk meg, majd vágjuk vékony karikára. A tálat, amibe tesszük, fedjük le, hogy ne hűljön ki.
- Az olívaolajat keverjük ki az almaecettel, a sóval, a borssal és egy kis porcukorral. A hagymát vágjuk vékony szeletekre. Adjuk a hagymát és az öntetet a krumplihoz, keverjük össze. Ha mindenhol fedi az öntet, akkor locsoljuk meg és kevergessük el a meleg alaplével. Azonnal, melegen fogyasszuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 248
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 35
- Össznézettség: 75617
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Bécs két legismertebb fogása...