r
Nosalty Logó

Bőrén sült lazac citromos rizottóval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nyuszikutya
Bőrén sült lazac citromos rizottóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók a rizottóhoz

Hozzávalók a lazachoz

Összesen 856 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók a rizottóhoz

Hozzávalók a lazachoz

Összesen 3429 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók a rizottóhoz

Hozzávalók a lazachoz

Összesen 115 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2778.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    749 mg
  • Nátrium
    1590 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    874 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 856 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    214.6 g

Zsír

  • Összesen
    154.4 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    680 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11115.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    317 mg
  • Kálcium
    1074 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    2995 mg
  • Nátrium
    6361 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    837.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1266 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    34 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    3495 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    766 micro
  • Kolin:
    802 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1246 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 3429 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a rizottóhoz

Hozzávalók a lazachoz

Elkészítés

Hozzávalók a rizottóhoz

  1. 4 dkg vajon megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a rizottó rizst , átpirítjuk kicsit, nem kell sokáig, majd felöntjük kevés alaplével, és elkezdjük a főzést. Nem takarjuk le, kevergetjük folyamatosan, miközben merőkanalanként adjuk hozzá az alaplét. Kb. 15-20 perc alatt megfőzzük. Aki puhábban szereti, az főzheti tovább (én is puhán szeretem, bár tudom hogy az eredeti keményebb).
  2. Ebben a fázisban lehet eltenni a rizottót, és tálalás előtt befejezni a következőképpen. Alaplével felmelegítjük a félig elkészült rizottót, annyi alaplét adunk hozzá, hogy krémes legyen, majd hozzáadjuk a maradék vajat, a parmezán sajtot, és ízesítjük citromlével.

Hozzávalók a lazachoz

  1. A lazacot megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük, kb 20 dkg-os szeletekre vágjuk, a szálkákat csipesszel eltávolítjuk. Pár órával a sütés előtt a húsos felét sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk citromlével, majd hűtőben hagyjuk állni. Sütés előtt újra szárazra töröljük.
  2. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, és amikor forró, beletesszük a lazacot bőrével lefelé. Tenyerünkkel lenyomjuk, hogy ne ugorjon össze, kb 2-3 percig sütjük, majd lapáttal átfordítjuk, és 2-3 perc alatt készre sütjük.
  3. Sütés alatt a vajba karikára vágott fokhagymát dobunk, így sütjük a lazacot.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 15080
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 04.

Ajánló

Ajánlom ünnepi alkalmakra. A rizottót előző nap félig elkészítettem, így nagyon hamar elkészült az ünnepi vacsora.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bőrén sült lazac citromos rizottóval
Nyuszikutya 51 recept

Próbálkoztam többször lazacot sütni, nagyon megkedvelte a család. Ezért az ünnepi vacsora nálunk ez az összeállítás volt. Könnyű étel, de mégis nagyon különleges fogás, és ami nagyon klassz benne, hogy a rizottó előre elkészíthető, a lazac pedig nagyon hamar elkészül, így bőven marad idő a karácsonyfa díszítésre.

Hozzávalók

Hozzávalók a rizottóhoz

Hozzávalók a lazachoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...