r
Nosalty Logó

Bolognais - tejszínes rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Manda
Bolognais - tejszínes rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 906 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3621 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1751.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    594 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    17978 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 906 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.2 g

Zsír

  • Összesen
    128.5 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    491 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7005.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    416 mg
  • Kálcium
    1808 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    496 mg
  • Foszfor
    2651 mg
  • Nátrium
    1581 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.2 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    697.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1076 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1261 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    876 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    2376 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    71910 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 3621 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4929 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát forrásban lévő vízben kifőzzük. A sajtot lereszeljük.
  2. Pici olajon a darált húst megpirítjuk, majd felöntjük a paradicsompürével. Ízlés szerint rakunk bele sót, borsot, delikátot és az oregánót. Jól összefőzzük.
  3. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, és összeforrásig főzzük tovább.
  4. Egy tepsit kiolajozunk. A kifőtt tésztát leszűrjük, majd összekeverjük az öntettel.
  5. Az egészet a tepsibe egyengetjük, és a tetejére rakjuk a reszelt sajtot.
  6. Forró sütőbe tesszük, és a sajt ráolvadásáig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 260
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 42488
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kevés alapanyag volt itthon, és a család valami tésztaételt evett volna. Hát ez lett belőle ;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...