r
Nosalty Logó

Bolognais rakott penne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
lona8708
Bolognais rakott penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 518 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2068 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 215 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1030.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2876 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 518 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132 g

Zsír

  • Összesen
    92.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4123.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    928 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1699 mg
  • Nátrium
    928 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    626 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    587 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    589 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    435 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    11506 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 2068 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1201 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük.
  2. Olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a darált húst, és kicsit megpirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, fűszereket és kb 1dl vizet. 15-20 perc alatt készre főzzük.
  4. Kivajazott jénaiba/tepsibe fektetjük a tésztát, majd a húst, és a tetejére ismét tésztát.
  5. Összekeverjük a tejfölt, a tojást és a sajtot, majd a tésztára öntjük.
  6. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5130
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
lona8708 1 recept

Nagyon egyszerű, lasagne-t helyettesítő egytálétel. Elfogyott a spagetti tészta itthon, és anyukám javasolta, hogy akkor dobjam be a sütőbe tésztástól mindenestől és süssem meg. Az eredmény szuper lett! Aki szereti az olasz kajákat, akkor ennek sem tud majd ellenállni. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...