Bolognai sajtos kifli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
csilli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
167g finomliszt607 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
33g kefir20 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
33g tej19 kcal
-
8g élesztő9 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
4g só0 kcal
Szósz
-
8g margarin60 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
19 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
33g sajt117 kcal
Összesen
1082
kcal
- 11% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
200g kefir122 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
200g tej112 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
24g só0 kcal
Szósz
-
50g margarin359 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
140g sűrített paradicsom115 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
200g sajt704 kcal
Összesen
6490
kcal
- 11% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
45.2g finomliszt164 kcal
-
2.5g tojás3 kcal
-
9g kefir6 kcal
-
3.8g napraforgó olaj34 kcal
-
9g tej5 kcal
-
2.3g élesztő2 kcal
-
6.8g sajt24 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
1.1g só0 kcal
Szósz
-
2.3g margarin16 kcal
-
2.3g vöröshagyma1 kcal
-
6.3g sűrített paradicsom5 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
9g sajt32 kcal
Összesen
293
kcal
- 11% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.1 g
Zsír
-
Összesen 41.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3320.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 500 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 488 mg
-
Nátrium 2184 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 112.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 292 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 130 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 268 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 280 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 6712 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
1082
kcal
- 11% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 216.4 g
Zsír
-
Összesen 250.6 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 637 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 19922.3 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 421 mg
-
Kálcium 3001 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 419 mg
-
Foszfor 2926 mg
-
Nátrium 13102 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 827.9 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 677.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1750 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 48 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 117 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 778 micro
-
Kolin: 409 mg
-
Retinol - A vitamin: 1611 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 1678 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 40270 micro
-
Lut-zea 425 micro
Összesen
6490
kcal
- 11% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 900.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 592 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 30.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1820 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
293
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
100 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
2 dl kefir
-
1 dl napraforgó olaj
-
2 dl tej
-
50 g élesztő
-
1 teáskanál cukor
-
4 teáskanál só
Szósz
-
5 dkg margarin
-
1 kis db vöröshagyma
-
140 g sűrített paradicsom
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
Elkészítés
Tészta
- A lisztet, a tojást, a kefirt, az olajat, a sót és a tejjel felfuttatott élesztőt (a cukorral) összegyúrjuk tésztának, majd hagyjuk kelni kb 1-1,5 órát.
- Amikor megkelt a tészta, lisztezett nyújtódeszkán kicsit megdolgozzuk. 9 egyenlő részre felosztjuk, és félretesszük. Az első kis gombócot a lehető legvékonyabban kör alakúra kinyújtjuk, és félretesszük ezt is. Ezt mindegyik gombóccal megcsináljuk.
- Ha kész 3 lap, az utolsót nem tesszük félre, hanem megkenjük a szósszal, és rátesszük az előzőleg kinyújtott tésztát, azt is megkenjük, és rátesszük a harmadik tésztát. Három lapot egymáshoz kell igazítani. A harmadikat nem kenjük meg.
- Amikor ez kész, 4 egyenlő részre felosztjuk, és utána a 4 részt további egyenlő kis részekre (kb 20 db lesz belőle). Feltekerjük kiflinek. Tepsibe tesszük, megkenjük a tetejét tojássárgájával, és megszórjuk sajttal.
- Kb 180°C-on 15-20 perc alatt készre sütjük. A tepsit nem kell kikenni, mert az olaj, amit a tésztába tettünk, nem fogja engedni, hogy leragadjon a kifli.
Szósz
- Amíg kel a tészta, megcsináljuk a szószt. A könnyebb változat az elkészítésre a bolognai alappor, de én jobban szeretem saját kezűleg megcsinálni. Kb 5 dkg margarinon megdinszteljük a hagymát, hozzáöntjük a sűrített paradicsomot és a fűszereket. Azért ízlés szerint írtam, mert soha nem szoktam mérni, csak "szemre" fűszerezek.
- Nem baj, ha nagyon híg a szósz, mert reszelt sajttal kicsit besűrítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 99
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5691
- Feltöltés dátuma: 2014. január 21.
Ajánló
Aki esetleg nem vegetáriánus, kipróbálhatja a hagyományos darált húsos szósszal is. Ünnepekre vagy csak úgy ajánlom, a siker biztos :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
csilli
3 recept
Az egyszerűbb, sajtos kifli változat nagyon sok alkalommal volt elkészítve vendégváróként nálunk. Ez egy kicsit "továbbfejlesztett". Amikor anyának és a tesóimnak csináltam, az első tepsi sütés után már üres volt a tál, pedig hátra volt még kettő. Nagy volt a sikere, ezért is osztom meg.:)