r
Nosalty Logó

Bolognai rakott krumpli Etu konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Etuuu
Bolognai rakott krumpli Etu konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A rétegezéshez

A szószhoz

Összesen 683 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A rétegezéshez

A szószhoz

Összesen 2738 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A rétegezéshez

A szószhoz

Összesen 120 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    416 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2734.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    606 mg
  • Nátrium
    1662 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    596 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    910 micro
Összesen 683 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    199.8 g

Zsír

  • Összesen
    133.6 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1666 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10937.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    1187 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    409 mg
  • Foszfor
    2426 mg
  • Nátrium
    6648 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1465.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1182 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    217 mg
  • D vitamin:
    322 micro
  • K vitamin:
    761 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    1329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    984 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2382 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3639 micro
Összesen 2738 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A rétegezéshez

A szószhoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A tojásokat megfőzzük.
  2. A darált húst a lilahagymán a bolognai alappal megcsináljuk.
  3. A krumplit meghámozzuk és felszeleteljük.
  4. A tepsi aljára kevés olajat öntünk, majd rárakjuk a krumplit, sózzuk, borsozzuk, erre jön az elkészített darált hús, rá a felkarikázott főtt tojás és a tetejére még krumpli.
  5. Befedjük fóliával. Fél óráig hagyjuk sülni.
  6. Összekeverjük a tejfölt, a sajtot, a fokhagymát és a petrezselymet.
  7. Majd levesszük a fóliát, és rátesszük az előleg elkészített tejfölös-sajtos szószt.
  8. Tovább sütjük, míg meg nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9775
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A család nagyon szereti a rakott krumplit és a bolognai spagettit. Ezért egyszer gondoltam egyet, mi lenne ha a kettőt vegyítenénk? Hát ez sült ki belőle. A családnak már ez a kedvenc étele, mert isteni annak, aki szereti ezt a két ételt is külön.:)

Hozzávalók

A húshoz

A rétegezéshez

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...