Bolognai lasagne Katicabogaram konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Katicabogaram
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
Az előkészítéshez
-
100g lasagne tészta371 kcal
-
38g sajt132 kcal
A paradicsomos mártáshoz
-
23g lilahagyma8 kcal
-
100g sertéslapocka236 kcal
-
25g száraz vörösbor21 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
125g paradicsomlé21 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
53 kcal
A besamel mártáshoz
-
13g vaj90 kcal
-
75g tej42 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
Összesen
1008
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
Az előkészítéshez
-
400g lasagne tészta1484 kcal
-
150g sajt528 kcal
A paradicsomos mártáshoz
-
90g lilahagyma33 kcal
-
400g sertéslapocka944 kcal
-
100g száraz vörösbor82 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
500g paradicsomlé85 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
A besamel mártáshoz
-
50g vaj359 kcal
-
300g tej168 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
4031
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
Az előkészítéshez
-
19.5g lasagne tészta72 kcal
-
7.3g sajt26 kcal
A paradicsomos mártáshoz
-
4.4g lilahagyma2 kcal
-
19.5g sertéslapocka46 kcal
-
4.9g száraz vörösbor4 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
24.4g paradicsomlé4 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.2g napraforgó olaj10 kcal
A besamel mártáshoz
-
2.4g vaj17 kcal
-
14.6g tej8 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
Összesen
196
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.2 g
Zsír
-
Összesen 48.1 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1460.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 387 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 544 mg
-
Nátrium 324 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 251.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 234 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 78 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 279 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 203 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 368 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 11296 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
1008
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 172.9 g
Zsír
-
Összesen 192.5 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 576 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5840.5 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 386 mg
-
Kálcium 1549 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 388 mg
-
Foszfor 2175 mg
-
Nátrium 1295 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 371.5 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1006.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 938 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 360 mg
-
D vitamin: 312 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1116 micro
-
Kolin: 376 mg
-
Retinol - A vitamin: 813 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1473 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 45185 micro
-
Lut-zea 378 micro
Összesen
4031
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 284.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2202 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
196
kcal
Hozzávalók
Az előkészítéshez
A paradicsomos mártáshoz
-
1 közepes fej lilahagyma
-
1 dl száraz vörösbor
-
2 ek cukor
-
5 dl paradicsomlé
-
1 gerezd fokhagyma
-
oregánó ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
3 ek napraforgó olaj
A besamel mártáshoz
-
5 dkg vaj
-
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
Az előkészítéshez
- Megcsináljuk a besamelt: A vajat felhevítjük és beletesszük a lisztet, jól elkeverjük, 1-2 percig melegítjük együtt, majd apránként hozzáadjuk a tejet, amíg eléri a megfelelő sűrűséget (mint egy sűrű palacsintatészta).
- Elkészítjük a paradicsommártást: Az olajon megfonnyasztjuk a kockázott hagymát, majd rádobjuk a darált húst. Ilyenkor még nem szabad sózni, mert levet ereszt és nem pirulna. Ha összepirult, ráöntjük a vörösbort, jól kiforraljuk, majd jöhet a paradicsomlé, a fűszerek, a cukor és a fokhagyma. 10-15 percig főzzük kislángon.
- A tésztalapokat 2 percig előfőzzük.
- Ha mindennel kész vagyunk, már csak össze kell állítanunk a lasagne-t.
- Kiválasztunk egy formás jénait vagy tepsit, kinek mi a szimpatikus. Az aljára löttyintünk egy merőkanálnyit a paradicsomos mártásból és szétterítjük. Erre tesszük az előfőzött tésztalapot, amennyi épp egy sorban elfér. Jöhet rá a paradicsommártásból és a besamelből, majd újra a tésztalapok. Így folytatjuk, amíg el nem fogy a mártásunk.
- A végén megszórjuk sajttal, és betesszük az előmelegített sütőbe. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 149
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 53883
- Feltöltés dátuma: 2012. június 11.
Ajánló
Vörösborral kiváló!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katicabogaram
38 recept
Szeretünk mindent, ami paradicsomos, főleg, ha társul mellé finom besamel mártás is. Lehet, bonyolultnak tűnik így elsőre a sok macera (tudom, a bolti változat kicsivel egyszerűbb), de mindenképp megéri a "fáradtságot"! Igazán szaftos ételt tudunk csinálni ezzel a recepttel. Egy jó vörösbor kiváló kísérője lehet!