r
Nosalty Logó

Bolognai lasagne Katicabogaram konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katicabogaram
Bolognai lasagne Katicabogaram konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az előkészítéshez

A paradicsomos mártáshoz

A besamel mártáshoz

Összesen 1008 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az előkészítéshez

A paradicsomos mártáshoz

A besamel mártáshoz

Összesen 4031 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az előkészítéshez

A paradicsomos mártáshoz

A besamel mártáshoz

Összesen 196 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1460.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11296 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 1008 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.9 g

Zsír

  • Összesen
    192.5 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    576 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5840.5 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    386 mg
  • Kálcium
    1549 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    2175 mg
  • Nátrium
    1295 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    371.5 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1006.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    938 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    360 mg
  • D vitamin:
    312 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1116 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    813 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1473 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 4031 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2202 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Az előkészítéshez

A paradicsomos mártáshoz

A besamel mártáshoz

Elkészítés

Az előkészítéshez

  1. Megcsináljuk a besamelt: A vajat felhevítjük és beletesszük a lisztet, jól elkeverjük, 1-2 percig melegítjük együtt, majd apránként hozzáadjuk a tejet, amíg eléri a megfelelő sűrűséget (mint egy sűrű palacsintatészta).
  2. Elkészítjük a paradicsommártást: Az olajon megfonnyasztjuk a kockázott hagymát, majd rádobjuk a darált húst. Ilyenkor még nem szabad sózni, mert levet ereszt és nem pirulna. Ha összepirult, ráöntjük a vörösbort, jól kiforraljuk, majd jöhet a paradicsomlé, a fűszerek, a cukor és a fokhagyma. 10-15 percig főzzük kislángon.
  3. A tésztalapokat 2 percig előfőzzük.
  4. Ha mindennel kész vagyunk, már csak össze kell állítanunk a lasagne-t.
  5. Kiválasztunk egy formás jénait vagy tepsit, kinek mi a szimpatikus. Az aljára löttyintünk egy merőkanálnyit a paradicsomos mártásból és szétterítjük. Erre tesszük az előfőzött tésztalapot, amennyi épp egy sorban elfér. Jöhet rá a paradicsommártásból és a besamelből, majd újra a tésztalapok. Így folytatjuk, amíg el nem fogy a mártásunk.
  6. A végén megszórjuk sajttal, és betesszük az előmelegített sütőbe. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 149
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 53883
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 11.

Ajánló

Vörösborral kiváló!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Katicabogaram 38 recept

Szeretünk mindent, ami paradicsomos, főleg, ha társul mellé finom besamel mártás is. Lehet, bonyolultnak tűnik így elsőre a sok macera (tudom, a bolti változat kicsivel egyszerűbb), de mindenképp megéri a "fáradtságot"! Igazán szaftos ételt tudunk csinálni ezzel a recepttel. Egy jó vörösbor kiváló kísérője lehet!

Hozzávalók

Az előkészítéshez

A paradicsomos mártáshoz

A besamel mártáshoz

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...