Bolognai lasagne
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Barilla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
28g darált marhahús39 kcal
-
13g sárgarépa5 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
13g zeller5 kcal
-
13g spenót2 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
50g lasagne tészta186 kcal
-
28g darált sertéshús50 kcal
-
8 kcal
-
25g vörösbor21 kcal
-
63g víz0 kcal
-
21g vaj151 kcal
-
193g tej108 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
Összesen
782
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
110g darált marhahús156 kcal
-
50g sárgarépa18 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
50g zeller18 kcal
-
50g spenót8 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
200g lasagne tészta742 kcal
-
110g darált sertéshús200 kcal
-
30 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
250g víz0 kcal
-
84g vaj602 kcal
-
770g tej431 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
Összesen
3119
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
5.2g darált marhahús7 kcal
-
2.4g sárgarépa1 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
2.4g zeller1 kcal
-
2.4g spenót0 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
9.4g lasagne tészta35 kcal
-
5.2g darált sertéshús9 kcal
-
1 kcal
-
4.7g vörösbor4 kcal
-
11.8g víz0 kcal
-
4g vaj28 kcal
-
36.4g tej20 kcal
-
3.5g finomliszt13 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
-
2.4g parmezán sajt9 kcal
Összesen
145
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.5 g
Zsír
-
Összesen 39.3 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1380.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 420 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 364 mg
-
Nátrium 464 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 204.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 361 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 152 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 214 micro
-
α-karotin 387 micro
-
β-karotin 1562 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 4342 micro
-
Lut-zea 1148 micro
Összesen
782
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 126 g
Zsír
-
Összesen 157.1 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 411 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5523.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 223 mg
-
Kálcium 1681 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 275 mg
-
Foszfor 1455 mg
-
Nátrium 1858 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 262.1 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 817.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1443 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 220 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 610 micro
-
Kolin: 275 mg
-
Retinol - A vitamin: 858 micro
-
α-karotin 1547 micro
-
β-karotin 6247 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 17369 micro
-
Lut-zea 4593 micro
Összesen
3119
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 260.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 73 micro
-
β-karotin 295 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 820 micro
-
Lut-zea 217 micro
Összesen
145
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
110 g darált marhahús
-
50 g sárgarépa
-
50 g vöröshagyma
-
50 g zeller
-
50 g spenót
-
110 g darált sertéshús
-
1.3 dl passzírozott paradicsom
-
1 dl vörösbor
-
6 ek vaj
-
770 ml tej
-
75 g finomliszt
-
2 ek vaj
Elkészítés
- Forrósítsunk olajat közepes lángon, és pirítsuk üvegesre a hagymánkat a csíkokra vágott zellerrel és répával együtt. Adjuk hozzá a darált húsokat és barnulásig pirítsuk. Öntsük rá a vörösbort, fűszerezzük sóval, borssal, és főzzük el a levét. Vegyük kislángra, majd adjuk hozzá a paradicsomot és a vizet. Főzzük így kb. 40 percig, és adagoljunk kanalanként vizet, ha túlzottan besűrűsödne.
- Készítsünk béchamel-szószt: olvasszunk vajat serpenyőben, adjuk hozzá a lisztet és kevergessük 1 percig kis lángon. Adjuk hozzá a tejet, forraljuk fel és sűrűsítsük be, szintén folytonos kavargatás mellett. Fűszerezzük sóval és szerecsendióval.
- Az előkészített spenótot főzzük forró sós vízben 2-3 percig, utána nyomkodjuk ki belőle a vizet egy konyharuhával, végül aprítsuk fel kisebb darabokra.
- Vegyünk egy nagyobb, kivajazott tűzálló tálat, öntsünk az aljára egy adag bolognai szószt, szórjuk meg reszelt parmezánforgáccsal, spenóttal, majd helyezzünk rá egy réteg lasagne tésztalapot. Ezután következik a béchamel-szószos réteg, ugyanígy sajttal megszórva, majd megint a húsos, némi spenót, és így tovább, amíg el nem fogy. Tésztaréteggel fejezzük be, öntsük rá a fennmaradó szószt, és helyezzünk a tetejére kisebb vajdarabokat is. Előmelegített sütőben süssük kb. 200 fokon 30 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz. A sütőből kivéve pihentessük-hűtsük 15 percig, majd tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 497
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 68740
- Feltöltés dátuma: 2013. június 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Barilla
60 recept
Az olaszok rakott tésztája, ínycsiklandó bolognai szósszal rétegezve, és némi spenóttal kiegészítve. www.barilla.hu