r
Nosalty Logó

Bolognai lasagne

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Barilla
Bolognai lasagne
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

782
Kalória
31.5g
Fehérje
65.5g
Szénhidrátok
39.3g
Zsír
204.4g
Víz
102.8g
Koleszterin
3.5g
Rost
11.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 782 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3119 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1380.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    204.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    387 micro
  • β-karotin
    1562 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4342 micro
  • Lut-zea
    1148 micro
Összesen 782 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126 g

Zsír

  • Összesen
    157.1 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    411 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5523.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    1681 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1455 mg
  • Nátrium
    1858 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    817.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1443 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    610 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    1547 micro
  • β-karotin
    6247 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    4593 micro
Összesen 3119 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    820 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 145 kcal

Elkészítés

  1. Forrósítsunk olajat közepes lángon, és pirítsuk üvegesre a hagymánkat a csíkokra vágott zellerrel és répával együtt. Adjuk hozzá a darált húsokat és barnulásig pirítsuk. Öntsük rá a vörösbort, fűszerezzük sóval, borssal, és főzzük el a levét. Vegyük kislángra, majd adjuk hozzá a paradicsomot és a vizet. Főzzük így kb. 40 percig, és adagoljunk kanalanként vizet, ha túlzottan besűrűsödne.
  2. Készítsünk béchamel-szószt: olvasszunk vajat serpenyőben, adjuk hozzá a lisztet és kevergessük 1 percig kis lángon. Adjuk hozzá a tejet, forraljuk fel és sűrűsítsük be, szintén folytonos kavargatás mellett. Fűszerezzük sóval és szerecsendióval.
  3. Az előkészített spenótot főzzük forró sós vízben 2-3 percig, utána nyomkodjuk ki belőle a vizet egy konyharuhával, végül aprítsuk fel kisebb darabokra.
  4. Vegyünk egy nagyobb, kivajazott tűzálló tálat, öntsünk az aljára egy adag bolognai szószt, szórjuk meg reszelt parmezánforgáccsal, spenóttal, majd helyezzünk rá egy réteg lasagne tésztalapot. Ezután következik a béchamel-szószos réteg, ugyanígy sajttal megszórva, majd megint a húsos, némi spenót, és így tovább, amíg el nem fogy. Tésztaréteggel fejezzük be, öntsük rá a fennmaradó szószt, és helyezzünk a tetejére kisebb vajdarabokat is. Előmelegített sütőben süssük kb. 200 fokon 30 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz. A sütőből kivéve pihentessük-hűtsük 15 percig, majd tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az olaszok rakott tésztája, ínycsiklandó bolognai szósszal rétegezve, és némi spenóttal kiegészítve. www.barilla.hu

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!