r
Nosalty Logó

Bolognai gombás rakott burgonya

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Bolognai gombás rakott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1040 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2080 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    74.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3741.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    2980 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    704.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    258 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2521 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    75 micro
  • Lut-zea
    1256 micro
Összesen 1040 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    148.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7482.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    797 mg
  • Nátrium
    5959 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.5 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1408.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    421 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    517 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    302 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5043 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    150 micro
  • Lut-zea
    2511 micro
Összesen 2080 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat felszeleteljük, megmossuk, és tetszés szerint karikára vagy kis cikkekre vágjuk őket.
  2. A hagymát megpucoljuk, szintén megmossuk, és apróra vágjuk, mint ahogy a pörkölteknél szokás.
  3. Mindegy milyen gombából készül, én jelenleg champion gombát használtam-e célra, szintén megmossuk, és felszeleteljük őket.
  4. Vesszük a bolognai alapport, az olajjal és az apróra vágott hagymákkal összekeverjük.
  5. Ha már minden "menetre kész", veszünk egy tepsit, szépen elrendezzük a burgonyákat, majd szépen egyenletes távolságra belehelyezzük a bécsi kolbászokat, majd a gomba jöhet a soron, elhelyezzük mindet, amennyit felszeleteltünk a legtetejére, majd kis vízzel felöntjük az egészet, majd a bolognai olajos hagymás öntettel meglocsoljuk az egészet. Alufóliával lefedve 60 percre a sütőbe tesszük, majd ha ez letelt, levesszük róla az alufóliát, és reszelt sajttal a tetejét megszórjuk, és még egy 30 percre visszadugjuk a sütőbe pirulni. Ha megsült kivesszük, és jó ízűen elfogyasztjuk Kedvesünkkel vagy a Családdal :) Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6433
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 25.

Ajánló

Tippként reszelt, lesózott lilakáposztával tálalhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mit is írhatnék ismét ide... Eszméletlenül szeretek főzni, és újabban próbálok improvizálni is egy kicsit:)  Kísérletezek itt, kísérletezek ott az ízekkel... így sikerült e finomságot összehoznom, amihez annyira nem is kell sok minden, nagyon finom és laktató ételt varázsolhatunk az asztalra vele. Remélem, megtetszik majd valakinek, és elkészíti hasonlóan :) és ugyanazt az eredményt kapja, ahogy én elkészítettem. Kicsit bevallom furcsa párosítás, hisz a "bolognai" szószról többnyire tészta jut eszünkbe, alias spagetti :), de az embernek nem muszáj mindig tésztát ennie, nemde? Lássuk is...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...