r
Nosalty Logó

Boldogság torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ludányi Emőke
Boldogság torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csokis piskóta:

Krém:

Körtés-boros zselé:

Összesen 286 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csokis piskóta:

Krém:

Körtés-boros zselé:

Összesen 3424 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csokis piskóta:

Krém:

Körtés-boros zselé:

Összesen 167 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 286 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.9 g

Zsír

  • Összesen
    176.6 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2227.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    543 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    881 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.6 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    1310.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1499 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    256 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    789 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1475 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1394 micro
Összesen 3424 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Csokis piskóta:

Krém:

Körtés-boros zselé:

Elkészítés

Csokis piskóta:

  1. A lisztet és a csomómentes kakaót összekeverjük.
  2. A tojásokból a cukorral, egy pici sóval, pár csepp citromlével habot verünk.
  3. Óvatosan hozzáadjuk a kakaós mandula liszt keveréket.
  4. Egy nagy sütő tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  5. Beleöntjük a tésztát és elsimítjuk egyenletesen. Megsütjük 12-15 perc alatt. Tűpróba szükséges.
  6. Kihűtjük, lehúzzuk a papírt, kihűtjük és 2 kört vágunk belőle.

Krém:

  1. A bort fűszerekkel és a cukorral lassú tűzön főzzük, leredukáljuk 450 ml-re. Leszűrjük.
  2. A csokoládét összetörjük, ráöntünk a forró borból 200 ml-t és kevergetve feloldjuk. Visszatesszük a lassú tűzre.
  3. A vajat kis darabokban hozzákeverjük a csokoládés krémhez.
  4. Szobahőmérsékletre hűtjük, majd hideg helyre téve teljesen lehűtjük.
  5. Az első tortalapot meglocsolunk 25 ml kiforralt borral.
  6. A nagyon lehűtött tejszínt hozzáadjuk a hideg csokoládés, boros krémhez, majd habot verünk belőle.
  7. A második lap közepébe egy szívet vágunk.
  8. Az első tortalapot megkenjük a tejszínes krém 3/4 részével, majd rátesszük a második szivecskés lapot.
  9. Ezt is meglocsoljuk 25 ml borral.
  10. A szívecskét megtöltjük körtés-boros zselével, rákenjük a maradék krémmel és megszórjuk őrölt fahéjjal.
  11. A hűtőbe tesszük néhány órára.

Körtés-boros zselé:

  1. A körtéket meghámozzuk, lereszeljük és lassú tűzön megfőzzük.
  2. A lapzselatinokat hideg vízben áztatjuk kb. 5-6 percig.
  3. A maradék vörös bort hozzáadjuk a körtéhez, felmelegítjük 60 fokra és állandó kevergetés mellett felolvasztjuk a kinyomkodott zselatinnal.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 593
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ludányi Emőke 8 recept

Hozzávalók

Csokis piskóta:

Krém:

Körtés-boros zselé:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...