Boldogság torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ludányi Emőke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
Csokis piskóta:
-
23g tojás29 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
8g mandulaliszt24 kcal
-
5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Krém:
-
14 kcal
-
63g félédes vörösbor51 kcal
-
21g habtejszín61 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
7g barna cukor25 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g fahéj1 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
1g lapzselatin4 kcal
Körtés-boros zselé:
Összesen
286
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
Csokis piskóta:
-
275g tojás346 kcal
-
60g barna cukor228 kcal
-
100g mandulaliszt283 kcal
-
57 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Krém:
-
174 kcal
-
750g félédes vörösbor615 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
80g barna cukor304 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
4g fahéj10 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
12g lapzselatin42 kcal
Körtés-boros zselé:
Összesen
3424
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
Csokis piskóta:
-
13.4g tojás17 kcal
-
2.9g barna cukor11 kcal
-
4.9g mandulaliszt14 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Krém:
-
8 kcal
-
36.7g félédes vörösbor30 kcal
-
12.2g habtejszín36 kcal
-
2.9g vaj21 kcal
-
3.9g barna cukor15 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0.2g fahéj0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0.6g lapzselatin2 kcal
Körtés-boros zselé:
Összesen
167
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 185.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 109.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
286
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.9 g
Zsír
-
Összesen 176.6 g
-
Telített zsírsav 88 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1307 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2227.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 543 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 213 mg
-
Foszfor 881 mg
-
Nátrium 490 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 256.6 g
-
Cukor 193 mg
-
Élelmi rost 52 mg
VÍZ
-
Összesen 1310.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1499 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 256 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 160 micro
-
Kolin: 789 mg
-
Retinol - A vitamin: 1475 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 300 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1394 micro
Összesen
3424
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 108.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 64 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
167
kcal
Hozzávalók
Csokis piskóta:
-
60 g barna cukor
-
100 g mandulaliszt
-
1 csipet só
-
4 csepp citromlé
Krém:
-
7.5 dl félédes vörösbor
-
80 g barna cukor
-
1 db csillagánizs
-
3 db kardamom
-
6 db lapzselatin
Körtés-boros zselé:
-
2 db körte
Elkészítés
Csokis piskóta:
- A lisztet és a csomómentes kakaót összekeverjük.
- A tojásokból a cukorral, egy pici sóval, pár csepp citromlével habot verünk.
- Óvatosan hozzáadjuk a kakaós mandula liszt keveréket.
- Egy nagy sütő tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Beleöntjük a tésztát és elsimítjuk egyenletesen. Megsütjük 12-15 perc alatt. Tűpróba szükséges.
- Kihűtjük, lehúzzuk a papírt, kihűtjük és 2 kört vágunk belőle.
Krém:
- A bort fűszerekkel és a cukorral lassú tűzön főzzük, leredukáljuk 450 ml-re. Leszűrjük.
- A csokoládét összetörjük, ráöntünk a forró borból 200 ml-t és kevergetve feloldjuk. Visszatesszük a lassú tűzre.
- A vajat kis darabokban hozzákeverjük a csokoládés krémhez.
- Szobahőmérsékletre hűtjük, majd hideg helyre téve teljesen lehűtjük.
- Az első tortalapot meglocsolunk 25 ml kiforralt borral.
- A nagyon lehűtött tejszínt hozzáadjuk a hideg csokoládés, boros krémhez, majd habot verünk belőle.
- A második lap közepébe egy szívet vágunk.
- Az első tortalapot megkenjük a tejszínes krém 3/4 részével, majd rátesszük a második szivecskés lapot.
- Ezt is meglocsoljuk 25 ml borral.
- A szívecskét megtöltjük körtés-boros zselével, rákenjük a maradék krémmel és megszórjuk őrölt fahéjjal.
- A hűtőbe tesszük néhány órára.
Körtés-boros zselé:
- A körtéket meghámozzuk, lereszeljük és lassú tűzön megfőzzük.
- A lapzselatinokat hideg vízben áztatjuk kb. 5-6 percig.
- A maradék vörös bort hozzáadjuk a körtéhez, felmelegítjük 60 fokra és állandó kevergetés mellett felolvasztjuk a kinyomkodott zselatinnal.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 593
- Feltöltés dátuma: 2023. április 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ludányi Emőke
8 recept