Bœuf bourguignon
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
125 °C
római tál
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
250g marhahús355 kcal
-
42g bacon164 kcal
-
117g vörösbor99 kcal
-
83g alaplé6 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
83g vöröshagyma30 kcal
-
27g gomba6 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
706
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1500g marhahús2130 kcal
-
250g bacon983 kcal
-
700g vörösbor595 kcal
-
500g alaplé35 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
500g vöröshagyma182 kcal
-
160g gomba34 kcal
-
7g só0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
1g bors3 kcal
Összesen
4237
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
39.8g marhahús56 kcal
-
6.6g bacon26 kcal
-
18.6g vörösbor16 kcal
-
13.3g alaplé1 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.2g kakukkfű0 kcal
-
2.7g paradicsom0 kcal
-
13.3g vöröshagyma5 kcal
-
4.2g gomba1 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
112
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.1 g
Zsír
-
Összesen 32.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2133.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 679 mg
-
Nátrium 1197 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 409.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 256 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
706
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 372.7 g
Zsír
-
Összesen 193.4 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12800.1 g
-
Cink 65 mg
-
Szelén 563 mg
-
Kálcium 302 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 566 mg
-
Foszfor 4071 mg
-
Nátrium 7181 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.8 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 2456.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 13 mg
-
B12 Vitamin: 66 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 115 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 236 micro
-
Kolin: 1535 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 649 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 193 micro
Összesen
4237
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 339.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 190 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 65.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 68 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
112
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőt melegítsük elő 125 °C-ra.
- Az alaplében főzzük meg a baconkockákat, majd szedjük nedvszívópapírra, és szárítsuk meg.
- Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd tegyük rá a már megfőtt baconkockákat, kicsit pirítsuk át, majd szedjük ki.
- A marhahúst mossuk meg, töröljük szárazra, és vágjuk kb. 5 cm-es darabokra. A serpenyőben (2-3 adagban) az olívaolajon pirítsuk meg mindkét oldalukat, majd tegyük a cocotte-ba a megtisztított és vastagabb karikákra vágott sárgarépával, és a szintén ilyenre karikázott hagymával együtt. Adjuk hozzá a négybe vágott paradicsomot és a gombát is, majd szórjuk meg a baconnal.
- Sózzuk, borsozzuk, majd belekerülhet a köménymag is a bouquet garnival együtt (vagy 1 db babérlevél, és pár szál kakukkfű).
- Abba a serpenyőbe, amelyben a húsokat sütöttük öntsük bele az alaplevet, és kapargassuk fel a lesült húsmaradványokat.
- Öntsük hozzá a bort, és forraljuk fel. A tűzről félrehúzva szórjuk meg a liszttel, és egy habverő segítségével keverjük csomómentesre.
- Tegyük vissza a tűzre, majd folytassuk a keverést addig, amíg be nem sűrűsödik.
- Öntsük a kapott szószt a cocotte-ba, majd fedjük le, és az előmelegített sütőben 6-6,5óra alatt "főzzük" készre.Akkor jó, amikor egy fakanállal is el lehet vágni a húsdarabokat.
- Sütés hőfoka: 125 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 360 perc
- Receptkönyvben: 135
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 12827
- Feltöltés dátuma: 2012. október 24.
Ajánló
Friss baguettet és a receptben felhasznált bort kínáljuk mellé!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Már többedik alkalommal került asztalra ez a finom, francia, autentikus finomság. Nagyon szeretem készíteni is, mert a cocotteba minden előkészíthető, és a finom borban való állás csak jót tesz neki. Egy álmos vasárnapon, vagy vendégek várásakor kell-e ennél elegánsabb megoldás, mint hogy az ember csak időben betolja a sütőbe? Bár az "időben" lehet, hogy kicsit korai ébredést is magában foglal ha ebédre szánjuk, ugyanis a 125 °C-os sütőben bizony 6-6,5 órára szüksége van ahhoz, hogy igazából csak főljön és ne süljön. Az íze viszont minden korán kelésért kárpótol!