Bodzás-epres panna cotta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gizi
adag
Előkészítés
perc
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
Bodzás-epres réteg
-
0g bodzavirág0 kcal
-
33g eper10 kcal
-
6 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
33g víz0 kcal
-
2g zselatin6 kcal
-
25g eper8 kcal
Vaníliás-tejfölös réteg
Összesen
353
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
Bodzás-epres réteg
-
0g bodzavirág0 kcal
-
200g eper60 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
200g víz0 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
150g eper45 kcal
Vaníliás-tejfölös réteg
-
300g tejföl594 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
150g növényi habtejszín377 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
28g babapiskóta105 kcal
Összesen
2118
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
Bodzás-epres réteg
-
0g bodzavirág0 kcal
-
15g eper4 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
2.2g cukor9 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
15g víz0 kcal
-
0.7g zselatin3 kcal
-
11.2g eper3 kcal
Vaníliás-tejfölös réteg
-
22.4g tejföl44 kcal
-
2.2g vaníliás cukor9 kcal
-
11.2g porcukor43 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
1.5g citromlé0 kcal
-
11.2g növényi habtejszín28 kcal
-
0.7g zselatin3 kcal
-
2.1g babapiskóta8 kcal
Összesen
158
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 168 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.7 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 130.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
353
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.2 g
Zsír
-
Összesen 94.5 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1008.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 380 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 313 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 298.3 g
-
Cukor 265 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 781 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 376 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 231 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 363 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
2118
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 75.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.3 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
158
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Bodzás-epres réteg
- Az epret folyó víz alatt mossuk meg, csepegtessük le, majd daraboljuk fel.
- A bodzavirágot csipkedjük le a száráról, majd adjuk hozzá a feldarabolt epret, a cukrot, az őrölt fahéjat, a reszelt citromhéjat és citromlevet, öntsük fel a vízzel, majd főzzük kb. 10 percig. Ezután turmixoljuk le, majd egy szitán szűrjük, passzírozzuk át.
- A 0,5 dl vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.
- Ezután adjuk hozzá a bodzás-epres léhez, és keverjük alaposan össze.
- Egy hosszúkás sütőformát béleljünk ki folpack fóliával úgy, hogy bőven túllógjon a formán, majd öntsük bele a zselatinos keveréket, és tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen.
- Amikor megdermedt, vegyük ki a hűtőből, és szép sorban rakjuk rá a felszeletelt epret.
Vaníliás-tejfölös réteg
- A tejfölhöz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és citromlevet, majd keverjük simára. (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá)
- A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl. Ezután adjuk hozzá a tejfölös keverékhez, és szintén keverjük simára.
- A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a tejfölös-zselatinos keverékhez.
- Ezután egyenletesen öntsük rá a formában lévő megdermedt zselés eperre, majd rakjuk ki a tetejét babapiskótával. (a babapiskótát kicsit nyomjuk bele...)
- Ezután hajtsuk rá a túllógó folpackfóliát, majd tegyük be pár órára (v. egész éjszakára) a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen.
- Tálalás előtt vegyük ki a megdermedt panna cottát a hűtőből, majd borítsuk át egy tálcára. Ezután ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 905
- Feltöltés dátuma: 2021. május 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
379 recept