Birsalmás pulykamáj hagymával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
548
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
1096
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.8 g
Zsír
-
Összesen 27.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 519 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 815.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 409 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.8 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 333 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10280 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 25 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 878 micro
-
Kolin: 289 mg
-
Retinol - A vitamin: 10262 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 190 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
548
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.7 g
Zsír
-
Összesen 54.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1038 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1630.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 175 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 818 mg
-
Nátrium 351 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.6 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 666 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20559 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 49 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 132 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1756 micro
-
Kolin: 579 mg
-
Retinol - A vitamin: 20524 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 380 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
1096
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 153.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1930 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 165 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 1927 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
103
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A birsalmákat negyedekbe vágjuk, kivágjuk a magházukat, meghámozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk. Azonnal beledobjuk a lábosban már előkészített citromos, cukros vízbe, hogy ne barnuljanak meg. Majd csendesen forralva majdnem puhára főzzük, leszűrjük, és hagyjuk hűlni a birskockákat.
- Közben felkarikázzuk a hagymákat, egy kis margarinon szép lassan megpároljuk, közben rászórjuk a fahéjat és a gyömbérport. Amikor elkészül, kivesszük a serpenyőből, és lefedve melegen tartjuk egy tálban.
- A serpenyőbe újabb adag margarint rakunk, beledobjuk a birset, ráöntve a mézet pár perc alatt megpirítjuk, megsütjük szép pirosra. Kivesszük, hozzákeverjük a hagymakarikákhoz, újra lefedjük a tálat.
- A nagyobb kockákra vágott pulykamájat egy újabb adag margarinon gyorsan átsütjük, amikor elkészül, hozzákeverjük a kész hagymát és a birset, kicsit megsózzuk, megborsozzuk. Rizzsel tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 160
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 5047
- Feltöltés dátuma: 2015. október 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pogácsa
391 recept
Eredetileg resztelt májat akartam készíteni ebédre, de találtam a kertben két gyönyörű, érett birsalmát, ehhez kerestem receptet. Mautner Zsófia egyik remek szakácskönyvében találtam meg a megfelelőt, amit egy cseppet átvariáltam.