r
Nosalty Logó

Birsalmás pulykamáj hagymával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pogácsa
Birsalmás pulykamáj hagymával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 548 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1096 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    815.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    333 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10280 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    878 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10262 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 548 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1038 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1630.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    818 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.6 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    666 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20559 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    49 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1756 micro
  • Kolin:
    579 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20524 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 1096 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1930 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1927 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A birsalmákat negyedekbe vágjuk, kivágjuk a magházukat, meghámozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk. Azonnal beledobjuk a lábosban már előkészített citromos, cukros vízbe, hogy ne barnuljanak meg. Majd csendesen forralva majdnem puhára főzzük, leszűrjük, és hagyjuk hűlni a birskockákat.
  2. Közben felkarikázzuk a hagymákat, egy kis margarinon szép lassan megpároljuk, közben rászórjuk a fahéjat és a gyömbérport. Amikor elkészül, kivesszük a serpenyőből, és lefedve melegen tartjuk egy tálban.
  3. A serpenyőbe újabb adag margarint rakunk, beledobjuk a birset, ráöntve a mézet pár perc alatt megpirítjuk, megsütjük szép pirosra. Kivesszük, hozzákeverjük a hagymakarikákhoz, újra lefedjük a tálat.
  4. A nagyobb kockákra vágott pulykamájat egy újabb adag margarinon gyorsan átsütjük, amikor elkészül, hozzákeverjük a kész hagymát és a birset, kicsit megsózzuk, megborsozzuk. Rizzsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 160
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5047
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Birsalmás pulykamáj hagymával
Pogácsa 391 recept

Eredetileg resztelt májat akartam készíteni ebédre, de találtam a kertben két gyönyörű, érett birsalmát, ehhez kerestem receptet. Mautner Zsófia egyik remek szakácskönyvében találtam meg a megfelelőt, amit egy cseppet átvariáltam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...