Birsalmás pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
33g finomliszt121 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
Összesen
604
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
600g birsalma209 kcal
-
250g ricotta375 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
86 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
Összesen
3616
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
11.7g finomliszt42 kcal
-
5.8g vaj42 kcal
-
2.9g porcukor11 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
35g birsalma12 kcal
-
14.6g ricotta22 kcal
-
8.7g porcukor34 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
-
1.3g vaníliás pudingpor5 kcal
-
6.4g tojás8 kcal
-
8.7g habtejszín26 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
Összesen
211
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 28.2 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 174 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 708.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 207 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 277 mg
-
Nátrium 173 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.1 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 123.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 274 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 268 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
604
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.4 g
Zsír
-
Összesen 169.1 g
-
Telített zsírsav 100 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1044 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4253.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 1243 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 1665 mg
-
Nátrium 1040 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 474.8 g
-
Cukor 226 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 741.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1642 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 179 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 151 micro
-
Kolin: 535 mg
-
Retinol - A vitamin: 1607 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 331 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 767 micro
Összesen
3616
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 247.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
211
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
20 dkg finomliszt
-
5 dkg porcukor
-
1 db tojás
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 csipet só
Töltelék
-
4 db birsalma
-
15 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
0.5 csomag vaníliás pudingpor
-
2 db tojás
-
1.5 dl habtejszín
-
0.5 citromból nyert citromhéj
Elkészítés
Tészta
- A lisztet keverjük össze a csipet sóval, és a sütőporral, majd adjuk hozzá a vajat és kezdjük el összemorzsolni.
- Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, adjuk hozzá az egész tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.
- Lisztezett felületen, (v. folpack fólián) nyújtsuk ki a tésztát, majd béleljük ki vele a piteformát. Ezután tegyük be a hűtőbe addig, ameddig elkészítjük a tölteléket.
- A piteformában lévő tésztán osszuk el egyenletesen a teljesen kihűtött birsalmát, majd óvatosan öntsük rá a ricottás-tejszínes keveréket.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 percig. A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni.
- Tálalás előtt vegyük ki a pitét a formából, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Töltelék
- A birsalma főzésével kezdjünk, mert teljesen ki kell hűteni mielőtt a tésztára kerül.
- 3-4 db birsalmát pucoljunk meg, majd távolítsuk el a magházat, és daraboljuk fel ízlés szerint. Ezután fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral, és vaníliás cukorral ízesített vízben főzzük puhára. (vigyázzunk nehogy sokáig főzzük, mert szétfő, és túl puha lesz)
- A puhára főtt birsalmát ezután hűtsük ki, majd szedjük ki a levéből és alaposan csepegtessük le.
- Egy tálba tegyük bele a ricottát, a cukrot, a két egész tojást, a habtejszínt (nem kell felverni!!!!!), a reszelt citromhéjat, és a vaníliás pudingport, majd alaposan keverjük össze.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 562
- Feltöltés dátuma: 2021. november 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gizi
401 recept