r
Nosalty Logó

Birsalmás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Birsalmás pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 604 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3616 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 211 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    708.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 604 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.4 g

Zsír

  • Összesen
    169.1 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1044 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4253.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1243 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1665 mg
  • Nátrium
    1040 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    474.8 g
  • Cukor
    226 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    741.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1642 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    179 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    535 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1607 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    767 micro
Összesen 3616 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet keverjük össze a csipet sóval, és a sütőporral, majd adjuk hozzá a vajat és kezdjük el összemorzsolni.
  2. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, adjuk hozzá az egész tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.
  3. Lisztezett felületen, (v. folpack fólián) nyújtsuk ki a tésztát, majd béleljük ki vele a piteformát. Ezután tegyük be a hűtőbe addig, ameddig elkészítjük a tölteléket.
  4. A piteformában lévő tésztán osszuk el egyenletesen a teljesen kihűtött birsalmát, majd óvatosan öntsük rá a ricottás-tejszínes keveréket.
  5. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 percig. A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. Tálalás előtt vegyük ki a pitét a formából, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Töltelék

  1. A birsalma főzésével kezdjünk, mert teljesen ki kell hűteni mielőtt a tésztára kerül.
  2. 3-4 db birsalmát pucoljunk meg, majd távolítsuk el a magházat, és daraboljuk fel ízlés szerint. Ezután fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral, és vaníliás cukorral ízesített vízben főzzük puhára. (vigyázzunk nehogy sokáig főzzük, mert szétfő, és túl puha lesz)
  3. A puhára főtt birsalmát ezután hűtsük ki, majd szedjük ki a levéből és alaposan csepegtessük le.
  4. Egy tálba tegyük bele a ricottát, a cukrot, a két egész tojást, a habtejszínt (nem kell felverni!!!!!), a reszelt citromhéjat, és a vaníliás pudingport, majd alaposan keverjük össze.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 555
  • Feltöltés dátuma: 2021. november 15.

Receptkategóriák

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...