r
Nosalty Logó

Birsalmás kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Birsalmás kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 659 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 7922 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    902 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 659 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.9 g

Zsír

  • Összesen
    399.9 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    176 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    136 g
  • Koleszterin
    1492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10824.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    469 mg
  • Kálcium
    2649 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    4654 mg
  • Nátrium
    2660 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    912.3 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    996.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    733 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    145 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    326 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    478 micro
  • Kolin:
    1302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    728 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2128 micro
Összesen 7922 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat kevés sóval és a cukorral jól kikeverjük. (A cukor ne legyen sok, mert a birsíz legyen inkább érezhetőbb.)
  2. Ráöntjük a kb 1 kg lisztet, 2 cs sütőport, és az őrölt fahéjat belekeverjük.
  3. Ráöntjük a olajat, joghurtot. Jól kikeverjük a egészet, sűrű, de önthető massza legyen. (Ha nagyon sűrű, joghurttal, vagy olajjal lazítsuk, vizet ne lásson!)
  4. Kiolajozott, lisztezett nagy tepsibe öntjük a masszát, vagy 2 kisebbe.
  5. A kockára vágott birsalmát rászórjuk, kicsit belenyomkodjuk a masszába.
  6. Előmelegített gázsütőbe toljuk (kb 180-200 fokon) 30-40 percig, vagyis pirosodásig sütjük. Az első kb 20 percig nem szabad kinyitni a sütőajtót! (Jó, ha üveges a ajtó, akkor látható, hol tart a sütés.)
  7. A sütés végén kb 10 percig pihenjen a tészta, utána vaníliás porcukorral vagy anélkül, kockára vágva fogyasztható, akár napok múlva is, akkor még jobb, mert a ízek összeérnek, nem szárad.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4304
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 16.

Ajánló

Kezdő "Konyha Uraknak/ Hölgyeknek", időhiányban szenvedőknek és takarékoskodóknak. Jó minőségű, gyümölcsos fehérbor mellé kiváló desszert. Fagyasztóládába eltéve tartalék sütemény, mert kivétel után 1-2 óra múlva már kínálható, fogyasztható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A férges birsalma/körte pont ilyenre jó, vagy ha kevés van, ahhoz hogy sajt, vagy befőtt legyen belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...