Birsalmás csirkemell
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 17% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
677
kcal
- 17% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
2709
kcal
- 17% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61 g
Zsír
-
Összesen 24.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 226 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1275.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 598 mg
-
Nátrium 496 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 221.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 143 micro
-
Kolin: 233 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
677
kcal
- 17% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 243.9 g
Zsír
-
Összesen 96.7 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 903 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5101.9 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 271 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 328 mg
-
Foszfor 2392 mg
-
Nátrium 1983 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 198.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 886.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 418 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 99 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 570 micro
-
Kolin: 933 mg
-
Retinol - A vitamin: 400 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 183 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
2709
kcal
- 17% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.6 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 327 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
173
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A rizst sós vízben megfőzzük és szűrőbe téve jól lecsepegtetjük.
- A birsalmákat meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és annyi vízben, ami épphogy ellepi, főni tesszük. A levébe keverjük a mézet, ízlés szerint sót, borsot, őrölt fahéjt. Pár perc alatt nem túl puhára pároljuk.
- A húsokat a vastagabbik felüknél késsel bevágjuk, és óvatosan tulajdonképpen egy "zsebbé" alakítjuk. Kívülről sózzuk, borsozzuk.
- A tarját felkockázzuk, hozzákeverjük a birsalma felét (lé nélkül), 4 evőkanál főtt rizst, és az egészet kevés borssal és gyömbérrel fűszerezzük, majd belekeverünk 1 felvert tojást.
- Ezt a tölteléket osztjuk el a húsokban. A végüket hústűvel megtűzzük.
- A töltött csirkemelleket baconszeletekkel tekerjük be.
- Kivajazott tűzálló tálra helyezzük őket, alufóliával beborítjuk, és 30 percig sütjük.
- A fóliát levéve 15 perc alatt a tetejét megpirítjuk.
- Mialatt a hús sül, a maradék birsalmát a levével együtt összeturmixoljuk, ha kell utánaízesítünk, és felolvasztunk benne 3 dkg margarint. Ezt a szószt melegen tartjuk, majd a hús mellé tálaljuk.
- A megmaradt főtt rizst kevés margarinon átforgatjuk, és a húshoz adjuk köretként.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 221
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 21106
- Feltöltés dátuma: 2010. október 07.
Ajánló
Ha a birsalmaszósz pikáns savanykás íze valakinek már túl sok, akkor anélkül is elkészítheti ezt a töltött húst. A töltelékben a birsalma íze ugyanis egyáltalán nem markáns. Bátran ki lehet próbálni!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Fahéj
288 recept
Birsalma rajongásom terméke. Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki szereti a gyümölcsös ételeket.