r
Nosalty Logó

Betyáros zöldbableves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fézsike
Betyáros zöldbableves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

Összesen 397 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

Összesen 2385 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

Összesen 180 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    790.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    526 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    117 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    436 micro
Összesen 397 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    74.4 g

Zsír

  • Összesen
    155.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4743.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    469 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    779 mg
  • Nátrium
    3154 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    702.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    607 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    493 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    366 micro
  • α-karotin
    294 micro
  • β-karotin
    2576 micro
  • β-crypt
    256 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2614 micro
Összesen 2385 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    196 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A habaráshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Az apróra vágott szalonnát kiolvasztjuk, rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát, kis ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és zödpaprikát.
  2. Beletesszük a kockára vágott vagy darált tarját, majd a törtpaprikát, és felengedjük kb 3 l vízzel. Ízesítjük, majd 20 perc után hozzáadjuk a tarhonyát.
  3. Amikor a tarhonya félig megfőtt, a zöldbabot is hozzáadjuk. Ha a bab is megfőtt, elkészítjük a tejfölös habarást és besűrítjük vele a levesünket.
  4. Még forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 196
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 45633
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Fézsike 7 recept

A fiam nem eszi meg a zöldbabot, a család többi tagja viszont szívesen fogyasztja. Egy régi, leveseket összegyűjtő szakácskönyvben találtam ezt a zöldbabos levesváltozatot. Nem szóltam semmit, egy hétvégén elkészítettem ezt a levest. Az én gyermekem olyan jóízűen evett több tányérral is, és azóta ez lett a kedvenc levese!

Hozzávalók

A leveshez

A habaráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...