r
Nosalty Logó

Besameles rakott karfiol

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
picizsuzsi
Besameles rakott karfiol
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír

rakott karfiol

besamell

Összesen 712 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír

rakott karfiol

besamell

Összesen 2846 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír

rakott karfiol

besamell

Összesen 117 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1895.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    1019 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 712 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.5 g

Zsír

  • Összesen
    189.6 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7581 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1811 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1370 mg
  • Nátrium
    4074 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    765.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    860 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    214 mg
  • D vitamin:
    230 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    936 mg
  • Retinol - A vitamin:
    857 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1249 micro
Összesen 2846 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

rakott karfiol

besamell

Elkészítés

rakott karfiol

  1. A tojásokat és a burgonyát héjában megfőzzük.
  2. A karfiolt vegetás (másfél teáskanál) vízben, forrástól számítva maximum 10 percig főzzük (a mirelitnek ennyi is elég, ha "rendes" zöldséggel dolgozunk, addig főzzük, amíg puha nem lesz).
  3. Miközben főnek a dolgok, elkészítjük a besamel szószt. A lisztet és az olajat picit pirítjuk, hozzáadjuk a tejet, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Másfél teáskanál vegetával ízesítjük (margarinnal természetesen jobb, de sajnos a helyi viszonyokhoz kellett alkalmazkodni). A férjemmel a szerecsendiót nem szeretjük, így én ezt az összetevőt elhagyom.
  4. Ha megfőttek a hozzávalók, kicsit hagyjuk őket kihűlni, majd megpucoljuk őket.
  5. Egy jénai tál alját pici olívaolajjal kikenjük, majd belekarikázzuk a krumplit. Ez lesz az első réteg. Utána tojás, a kolbász és a hagyma egyik fele, majd egy kis besamel szósz és sajt egyenletesen eloszlatva. Erre jön a karfiol, majd rárakjuk a maradék tojást, kolbászt, hagymát és végül a sajtot. Természetesen a hozzávalók mennyisége egyéni, mi nagyon sajtosan szeretjük.
  6. 200 fokos sütőben, az étel tetején lévő sajt pirulásáig sütjük. Maximum fél óra.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 270
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 53
  • Össznézettség: 82774
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
picizsuzsi 3 recept

Fekete Afrikában hazai ízeket enni nem egyszerű. Főleg kolbászt beszerezni, mi itthonról hoztunk legutóbbi látogatásunkkor. Tejföl nincs, ezért használok a rakott krumplihoz is besamel mártást. A férjem szeretett volna már valami karfiolosat enni, de itt, ami nem mirelit, az aranyárban van, és a minősége sem a legjobb. Ha a kolbászból kifogyok, csirkemellel helyettesítem, illetve ha épp találok bacont, az is kerül bele.

Hozzávalók

rakott karfiol

besamell

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...