Besameles rakott karfiol
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
picizsuzsi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 15% Zsír
rakott karfiol
-
69g tojás87 kcal
-
25g burgonya14 kcal
-
250g karfiol25 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
38g sajt132 kcal
-
38g kolbász170 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
besamell
-
125g tej70 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
712
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 15% Zsír
rakott karfiol
-
275g tojás346 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
1000g karfiol100 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
150g kolbász678 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
besamell
-
500g tej280 kcal
-
48g napraforgó olaj424 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
2846
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 15% Zsír
rakott karfiol
-
11.4g tojás14 kcal
-
4.1g burgonya2 kcal
-
41.4g karfiol4 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
6.2g sajt22 kcal
-
6.2g kolbász28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.2g olívaolaj1 kcal
besamell
-
20.7g tej12 kcal
-
18 kcal
-
4.1g finomliszt15 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
117
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.6 g
Zsír
-
Összesen 47.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 271 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1895.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 453 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 342 mg
-
Nátrium 1019 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 191.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 215 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 234 mg
-
Retinol - A vitamin: 214 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 312 micro
Összesen
712
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 134.5 g
Zsír
-
Összesen 189.6 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 1085 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7581 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 1811 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 172 mg
-
Foszfor 1370 mg
-
Nátrium 4074 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139.6 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 765.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 860 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 214 mg
-
D vitamin: 230 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 422 micro
-
Kolin: 936 mg
-
Retinol - A vitamin: 857 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1249 micro
Összesen
2846
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 313.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 169 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
117
kcal
Hozzávalók
rakott karfiol
-
5 db tojás
-
1 kg karfiol
-
1.5 teáskanál ételízesítő
-
1 közepes db vöröshagyma
-
15 dkg sajt
-
15 dkg kolbász
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
1 teáskanál olívaolaj
besamell
-
5 dl tej
-
5 púpozott ek finomliszt
-
1.5 teáskanál ételízesítő
Elkészítés
rakott karfiol
- A tojásokat és a burgonyát héjában megfőzzük.
- A karfiolt vegetás (másfél teáskanál) vízben, forrástól számítva maximum 10 percig főzzük (a mirelitnek ennyi is elég, ha "rendes" zöldséggel dolgozunk, addig főzzük, amíg puha nem lesz).
- Miközben főnek a dolgok, elkészítjük a besamel szószt. A lisztet és az olajat picit pirítjuk, hozzáadjuk a tejet, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Másfél teáskanál vegetával ízesítjük (margarinnal természetesen jobb, de sajnos a helyi viszonyokhoz kellett alkalmazkodni). A férjemmel a szerecsendiót nem szeretjük, így én ezt az összetevőt elhagyom.
- Ha megfőttek a hozzávalók, kicsit hagyjuk őket kihűlni, majd megpucoljuk őket.
- Egy jénai tál alját pici olívaolajjal kikenjük, majd belekarikázzuk a krumplit. Ez lesz az első réteg. Utána tojás, a kolbász és a hagyma egyik fele, majd egy kis besamel szósz és sajt egyenletesen eloszlatva. Erre jön a karfiol, majd rárakjuk a maradék tojást, kolbászt, hagymát és végül a sajtot. Természetesen a hozzávalók mennyisége egyéni, mi nagyon sajtosan szeretjük.
- 200 fokos sütőben, az étel tetején lévő sajt pirulásáig sütjük. Maximum fél óra.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 270
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 33
- Össznézettség: 82967
- Feltöltés dátuma: 2015. július 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
picizsuzsi
3 recept
Fekete Afrikában hazai ízeket enni nem egyszerű. Főleg kolbászt beszerezni, mi itthonról hoztunk legutóbbi látogatásunkkor. Tejföl nincs, ezért használok a rakott krumplihoz is besamel mártást. A férjem szeretett volna már valami karfiolosat enni, de itt, ami nem mirelit, az aranyárban van, és a minősége sem a legjobb. Ha a kolbászból kifogyok, csirkemellel helyettesítem, illetve ha épp találok bacont, az is kerül bele.