Benedek tojás hamis holland mártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Norbi06
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
426
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
852
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
184
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 21.7 g
Zsír
-
Összesen 19.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 209 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1236.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 185 mg
-
Nátrium 873 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 110.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 160 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 268 micro
Összesen
426
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 43.4 g
Zsír
-
Összesen 38.8 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 417 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2472.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 216 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 370 mg
-
Nátrium 1747 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 221.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 323 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 316 mg
-
Retinol - A vitamin: 320 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 535 micro
Összesen
852
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 531.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 375 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
184
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kenyereket megpirítjuk héj nélkül, a sonkát felszeleteljük. Odarakunk vizet forrni egy kis edénybe.
- Mikor gyöngyözik, óvatosan, hogy ki ne lötyköljük az edényből,megkeverjük, hogy kis örvény alakuljon ki a lábosban. Minél közelebb a vízhez beleütünk egy tojást.
- Addig főzzük, míg a fehérje megkeményedik, ne tovább, hogy a sárgája folyós maradjon. Ez nagyjából 1,5-2 perc gyöngyözve forró vízben. Szűrőkanállal szedjük ki, itassuk le, és tegyük félre tálalásig.
- Miközben a tojás fő, egy újabb kicsi lábosban párologtassuk el a borból az alkoholt, sózzuk, borsozzuk, és hintsük meg tárkonnyal.
- Ha ez megvan, öntsük bele az ecetet, tűzről levéve, jól kikeverve a tejfölt, kevés mustárt,éshogy a tojássárgájától kapott színt imitáljuk kevés kurkumát, csak a színe miatt.
- Pár csepp hideg vízzel keverjük ki a lisztet/keményítőt, és visszaöntve a szószba főzzük azt sűrűre vele.
- Ha megvagyunk, levesszük a lángról,és belekeverjük a vajat. Habverővel elkeverjük a szószban, hogy szépen felvegye az egészet,és selymes állagot kölcsönözzön neki.
- A Benedek tojást a képen látható módon rétegezzük: pirítós, kevés szósz, sonka, buggyantott tojás, mártás.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6253
- Feltöltés dátuma: 2013. március 15.
Ajánló
Hidegen, melegen is jó. A kenyeret ízlésünk szerint variálhatjuk, ahogy a feltétet is, sonka helyett szalonna vagy füstölt lazac, stb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
Norbi06
121 recept
Zseniális angol reggeli.