r
Nosalty Logó

Bélszínsteak libamájjal, szalonnával és márványsajt-mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Bélszínsteak libamájjal, szalonnával és márványsajt-mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1150 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3448 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.4 g

Zsír

  • Összesen
    57.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    709 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4960.2 g
  • Cink
    101 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    471 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    1066 mg
  • Nátrium
    2971 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9380 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    56 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    858 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9379 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 1150 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    247.2 g

Zsír

  • Összesen
    173.7 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14880.6 g
  • Cink
    302 mg
  • Szelén
    484 mg
  • Kálcium
    1412 mg
  • Vas
    113 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    3198 mg
  • Nátrium
    8912 mg
  • Réz
    24 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1101.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28140 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    169 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2574 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 3448 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    787.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1489 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1489 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csodálatos steak-et lehártyázzuk, és gyönyörű szeletekre vágjuk, kb. 5-6 cm vastagra. Megkenjük mustárral a szeleteket, és félretesszük.
  2. A baconszeleteket egy teflon edényben ropogósra sütjük, jól lecsepegtetjük, és ezt is félretesszük.
  3. A libamájat 2-3 cm vastagságúra felszeleteljük és zsiradék nélkül elkezdjük sütni egy teflon edényben, aminek magas a fala (a sok kisült zsír miatt fontos). Addig sütjük, amíg mind a két oldala megpirul, ízlés kérdése (mi úgy szeretjük, ha kívül picit roppan, belül vajpuha).
  4. A mártást is elkészítjük közben. A tejszínt egy edénybe öntjük, és belecsipkedjük a sajtot. Folytonos kevergetés mellett megvárjuk, amíg sűrűsödik, sózzuk, ha kell. Félretesszük.
  5. A kenyér szeleteket közben megpirítjuk a sütőben (én sose eszem meg, igazából csak azért kell, hogy a húsból kifolyó nedvességet felfogja, én a steakkel akarok jól lakni, nem a kenyérrel elvet vallom.:) ) A kenyér pirítása után, ha steakburgonyát akarunk mellé enni, tegyük a sütőbe (nekem fagyasztott volt otthon, sütőben süthető fajta), 200 C fokon 20 perc alatt ropogósra sül.
  6. A húst sütjük a legvégén, addigra már mindennek készen kell lennie, a krumpli kerülhet a sütőbe a hússütéssel együtt is, annak sem kell sok idő. Attól függően, hogy a szeleteket hogyan kérjük (angolos, közepes, teljesen átsült), olvassunk utána remek honlapok vannak, hogy meddig kell sütni, stb. Tapasztalat kérdése is...
  7. A mi bevált sütési időnk 5 perc oldalanként, "közepes (medium)" sütéssel ekkora szelet húsokhoz. Egy teflon edényt felforrósítunk. Mielőtt a húst zsiradék nélkül beletennénk, csipet sóval dörzsöljük át az oldalait. A megadott ideig süssük, vagy ki hogy szereti, és tálaljunk.
  8. Tálalás: 1 szelet kenyérre 1 szelet steaket rakunk, rátesszük a libamájat, és megkoronázzuk a baconnel. Köretnek sütőben sült steak burgonyát tálalunk, és mellé, hogy jobban csússzon, márványmártást szedünk. Jó étvágyat kívánok!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4217
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádjuk a steak-et! End of story!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...