Bélszínsteak libamájjal, szalonnával és márványsajt-mártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 14% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
167g marhabélszín255 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
3g himalája só0 kcal
-
100g libamáj133 kcal
-
57g bacon223 kcal
-
100g kenyér274 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
67g főzőtejszín87 kcal
-
33g gorgonzola118 kcal
Összesen
1150
kcal
- 14% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
500g marhabélszín765 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
10g himalája só0 kcal
-
300g libamáj399 kcal
-
170g bacon668 kcal
-
300g kenyér822 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
100g gorgonzola353 kcal
Összesen
3448
kcal
- 14% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
26.5g marhabélszín40 kcal
-
0.5g mustár0 kcal
-
0.5g himalája só0 kcal
-
15.9g libamáj21 kcal
-
9g bacon35 kcal
-
15.9g kenyér43 kcal
-
15.9g burgonya9 kcal
-
10.6g főzőtejszín14 kcal
-
5.3g gorgonzola19 kcal
Összesen
181
kcal
- 14% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.4 g
Zsír
-
Összesen 57.9 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 709 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4960.2 g
-
Cink 101 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 471 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 144 mg
-
Foszfor 1066 mg
-
Nátrium 2971 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 367.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9380 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 56 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 858 micro
-
Kolin: 222 mg
-
Retinol - A vitamin: 9379 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
1150
kcal
- 14% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 247.2 g
Zsír
-
Összesen 173.7 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 2127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14880.6 g
-
Cink 302 mg
-
Szelén 484 mg
-
Kálcium 1412 mg
-
Vas 113 mg
-
Magnézium 432 mg
-
Foszfor 3198 mg
-
Nátrium 8912 mg
-
Réz 24 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 212.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1101.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28140 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 169 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 80 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2574 micro
-
Kolin: 666 mg
-
Retinol - A vitamin: 28136 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
3448
kcal
- 14% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 787.3 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 472 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1489 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 1489 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
181
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg marhabélszín
-
1 ek mustár
-
1 ek himalája só
-
10 szelet bacon
-
300 g burgonya
-
10 dkg gorgonzola
Elkészítés
- A csodálatos steak-et lehártyázzuk, és gyönyörű szeletekre vágjuk, kb. 5-6 cm vastagra. Megkenjük mustárral a szeleteket, és félretesszük.
- A baconszeleteket egy teflon edényben ropogósra sütjük, jól lecsepegtetjük, és ezt is félretesszük.
- A libamájat 2-3 cm vastagságúra felszeleteljük és zsiradék nélkül elkezdjük sütni egy teflon edényben, aminek magas a fala (a sok kisült zsír miatt fontos). Addig sütjük, amíg mind a két oldala megpirul, ízlés kérdése (mi úgy szeretjük, ha kívül picit roppan, belül vajpuha).
- A mártást is elkészítjük közben. A tejszínt egy edénybe öntjük, és belecsipkedjük a sajtot. Folytonos kevergetés mellett megvárjuk, amíg sűrűsödik, sózzuk, ha kell. Félretesszük.
- A kenyér szeleteket közben megpirítjuk a sütőben (én sose eszem meg, igazából csak azért kell, hogy a húsból kifolyó nedvességet felfogja, én a steakkel akarok jól lakni, nem a kenyérrel elvet vallom.:) ) A kenyér pirítása után, ha steakburgonyát akarunk mellé enni, tegyük a sütőbe (nekem fagyasztott volt otthon, sütőben süthető fajta), 200 C fokon 20 perc alatt ropogósra sül.
- A húst sütjük a legvégén, addigra már mindennek készen kell lennie, a krumpli kerülhet a sütőbe a hússütéssel együtt is, annak sem kell sok idő. Attól függően, hogy a szeleteket hogyan kérjük (angolos, közepes, teljesen átsült), olvassunk utána remek honlapok vannak, hogy meddig kell sütni, stb. Tapasztalat kérdése is...
- A mi bevált sütési időnk 5 perc oldalanként, "közepes (medium)" sütéssel ekkora szelet húsokhoz. Egy teflon edényt felforrósítunk. Mielőtt a húst zsiradék nélkül beletennénk, csipet sóval dörzsöljük át az oldalait. A megadott ideig süssük, vagy ki hogy szereti, és tálaljunk.
- Tálalás: 1 szelet kenyérre 1 szelet steaket rakunk, rátesszük a libamájat, és megkoronázzuk a baconnel. Köretnek sütőben sült steak burgonyát tálalunk, és mellé, hogy jobban csússzon, márványmártást szedünk. Jó étvágyat kívánok!!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 4239
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Imádjuk a steak-et! End of story!