r
Nosalty Logó

Bélszín gombával és tejbensült krumplival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
cukroskata
Bélszín gombával és tejbensült krumplival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A gombához

A krumplihoz

Összesen 659 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A gombához

A krumplihoz

Összesen 2632 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A gombához

A krumplihoz

Összesen 113 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    997.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    590 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    638 micro
Összesen 659 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.4 g

Zsír

  • Összesen
    171.8 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    568 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3990.4 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    548 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    2128 mg
  • Nátrium
    707 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1703.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    764 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    790 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2360 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2552 micro
Összesen 2632 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A gombához

A krumplihoz

Elkészítés

A húshoz

  1. Az olajat összekevertem sóval, borssal, mustárral, majd ahogy azt Nigellánál láttam, egy nejlonzacskóba öntöttem, beletettem a bélszínt, megrázogattam, és ment egy napra a hűtőben pihenni, érlelődni. Több nap még jobb, de én nem győztem volna kivárni :-). (Nigella csirkét pácolt így, de a bélszínnél is bejött. Sokkal kevesebb olaj kell hozzá, mert, ha egy tálba tesszük, vagy állandóan forgatni kell, vagy nagyon sok olajat kell ráönteni, hogy teljesen ellepje.)
  2. Sütés előtt kivettem a zacsiból, és kb 2 cm vastag szeletekre vágtam. A serpenyőbe öntöttem egy kis olajat a zacskóból, és egy kis vajat, amikor a zsiradék forró lett beletettem a hússzeleteket és kb. 4-4 percig sütöttem mindkét oldalát. Gyönyörű rózsaszín maradt a belseje, de nem véres.
  3. A gombát kis darabokra vágtam, a hagymát üvegesre pároltam, beletettem a fokhagymát, majd a gombát, sóztam, borsoztam, és puhára főztem. Levettem a a tűzről, és belekevertem egy csokor apróra vágott petrezselymet.
  4. A krumplit meghámoztam, karikára vágtam, egy fazékba tettem. Ráöntöttem 2 dl főzőtejszínt, és kb 4 dl vizet, annyi kell, hogy jól ellepje, sóztam, borsoztam, majd főztem amíg majdnem puha lett. Akkor az egészet egy tűzálló tálba öntöttem, és a sütőben 180 fokon addig sütöttem, amíg az összes levét "megitta" Egy csokor petrezselymet apróra vágva belekevertem. Ez ízlés szerint el is maradhat, én imádom a petrezselymet, ezért amibe csak lehet, beleteszem.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 16800
  • Feltöltés dátuma: 2008. június 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
cukroskata 25 recept

Szerintem a bélszín a lehető legfinomabb hús, és bár drága, de ha azt vesszük, hogy én minden húsról levágok minden bőrt, zsírcafatot, akkor már nem is tűnik olyan drágának, mert ezen semmi levágni,- kidobnivaló nincs.

Hozzávalók

A húshoz

A gombához

A krumplihoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...