Bélszín gombával és tejbensült krumplival
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
cukroskata
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
A húshoz
-
175g marhabélszín268 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g mustár2 kcal
A gombához
-
63g gomba13 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A krumplihoz
-
125g burgonya72 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
Összesen
659
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
A húshoz
-
700g marhabélszín1071 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g mustár6 kcal
A gombához
-
250g gomba53 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A krumplihoz
-
500g burgonya289 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
400g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
2632
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
A húshoz
-
30.4g marhabélszín46 kcal
-
3.7g napraforgó olaj33 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g mustár0 kcal
A gombához
-
10.8g gomba2 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A krumplihoz
-
21.7g burgonya13 kcal
-
8.7g főzőtejszín11 kcal
-
17.3g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
Összesen
113
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.9 g
Zsír
-
Összesen 43 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 142 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 997.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 532 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 425.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 191 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 197 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 590 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 638 micro
Összesen
659
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 179.4 g
Zsír
-
Összesen 171.8 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 568 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3990.4 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 224 mg
-
Kálcium 548 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 330 mg
-
Foszfor 2128 mg
-
Nátrium 707 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1703.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 521 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 764 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 62 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 280 micro
-
Kolin: 790 mg
-
Retinol - A vitamin: 324 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2360 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2552 micro
Összesen
2632
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
113
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
70 dkg marhabélszín
-
1 dl napraforgó olaj
-
2 dkg vaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek mustár
A gombához
-
25 dkg gomba
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
A krumplihoz
-
50 dkg burgonya
-
2 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
A húshoz
- Az olajat összekevertem sóval, borssal, mustárral, majd ahogy azt Nigellánál láttam, egy nejlonzacskóba öntöttem, beletettem a bélszínt, megrázogattam, és ment egy napra a hűtőben pihenni, érlelődni. Több nap még jobb, de én nem győztem volna kivárni :-). (Nigella csirkét pácolt így, de a bélszínnél is bejött. Sokkal kevesebb olaj kell hozzá, mert, ha egy tálba tesszük, vagy állandóan forgatni kell, vagy nagyon sok olajat kell ráönteni, hogy teljesen ellepje.)
- Sütés előtt kivettem a zacsiból, és kb 2 cm vastag szeletekre vágtam. A serpenyőbe öntöttem egy kis olajat a zacskóból, és egy kis vajat, amikor a zsiradék forró lett beletettem a hússzeleteket és kb. 4-4 percig sütöttem mindkét oldalát. Gyönyörű rózsaszín maradt a belseje, de nem véres.
- A gombát kis darabokra vágtam, a hagymát üvegesre pároltam, beletettem a fokhagymát, majd a gombát, sóztam, borsoztam, és puhára főztem. Levettem a a tűzről, és belekevertem egy csokor apróra vágott petrezselymet.
- A krumplit meghámoztam, karikára vágtam, egy fazékba tettem. Ráöntöttem 2 dl főzőtejszínt, és kb 4 dl vizet, annyi kell, hogy jól ellepje, sóztam, borsoztam, majd főztem amíg majdnem puha lett. Akkor az egészet egy tűzálló tálba öntöttem, és a sütőben 180 fokon addig sütöttem, amíg az összes levét "megitta" Egy csokor petrezselymet apróra vágva belekevertem. Ez ízlés szerint el is maradhat, én imádom a petrezselymet, ezért amibe csak lehet, beleteszem.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 16800
- Feltöltés dátuma: 2008. június 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
cukroskata
25 recept
Szerintem a bélszín a lehető legfinomabb hús, és bár drága, de ha azt vesszük, hogy én minden húsról levágok minden bőrt, zsírcafatot, akkor már nem is tűnik olyan drágának, mert ezen semmi levágni,- kidobnivaló nincs.