r
Nosalty Logó

Békebeli almás béles

0,0

0 ÉRTÉKELÉS41 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Fahéj
Békebeli almás béles
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tölteléknek

1249
Kalória
20.2g
Fehérje
158.2g
Szénhidrátok
60.3g
Zsír
354.6g
Víz
197.3g
Koleszterin
12.2g
Rost
45.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tölteléknek

Összesen 1249 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tölteléknek

Összesen 4986 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tölteléknek

Összesen 196 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    60.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    354.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 1249 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81 g

Zsír

  • Összesen
    241.1 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    789 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2257.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1169 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    632.7 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    1418.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    323 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    458 micro
  • Kolin:
    651 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    163 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1216 micro
Összesen 4986 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 196 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejfölben elkeverjük a porcukrot és az élesztőt.
  2. A liszthez egy csipet sót szórunk, majd gyorsan elmorzsoljuk a hideg zsírral.
  3. A liszthez adjuk a tejfölt, a tojásokat, és könnyű tésztává gyúrjuk. Amíg a tölteléket készítjük, hagyjuk pihenni.
  4. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, és 20 percig állni hagyjuk. Utána a levéből kicsavarjuk.
  5. A tésztát két részre osztjuk. Az egyiket tepsi negyságúra nyújtjuk, és tepsire tesszük.
  6. Megszórjuk egy kis marokba fogott búzadarával.
  7. Eloszlatjuk rajta a reszelt almát, megszórjuk a fahéjjal és a cukorral.
  8. A másik tésztából ugyanakkora lapot nyújtunk, és a töltelékre helyezzük. Kicsit lelapogatjuk, tetejét tojással megkenjük, villával megszurkáljuk.
  9. Előmelegített sütőben pirosra sütjük. Már langyosan lehet szeletelni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27x37

Kiadós, egyszerű, olcsó, finom sütemény. Ha jól emlékszem, egy ötvenes évekbeli receptkönyvből való. Mióta egyszer kipróbáltam, mindig ezt sütöm, nem a sütőporosat. Szeretjük, hogy olyan puha a tésztája.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Almás bögrés

Ennek a süteménynek az elkészítéséhez nem kell mérleg. Bögrével adagoljuk a hozzávalókat. A bögre méretétől függően alakul a tepsi mérete is. Ha  egy 2,5 dl-es teáscsészével ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!