r
Nosalty Logó

Békebeli almás béles

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Békebeli almás béles
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tölteléknek

Összesen 1249 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tölteléknek

Összesen 4986 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tölteléknek

Összesen 196 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    60.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 1249 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81 g

Zsír

  • Összesen
    241.1 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    789 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2257.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1169 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    632.7 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1418.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    323 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    458 micro
  • Kolin:
    651 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    163 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1216 micro
Összesen 4986 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tölteléknek

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejfölben elkeverjük a porcukrot és az élesztőt.
  2. A liszthez egy csipet sót szórunk, majd gyorsan elmorzsoljuk a hideg zsírral.
  3. A liszthez adjuk a tejfölt, a tojásokat, és könnyű tésztává gyúrjuk. Amíg a tölteléket készítjük, hagyjuk pihenni.
  4. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, és 20 percig állni hagyjuk. Utána a levéből kicsavarjuk.
  5. A tésztát két részre osztjuk. Az egyiket tepsi negyságúra nyújtjuk, és tepsire tesszük.
  6. Megszórjuk egy kis marokba fogott búzadarával.
  7. Eloszlatjuk rajta a reszelt almát, megszórjuk a fahéjjal és a cukorral.
  8. A másik tésztából ugyanakkora lapot nyújtunk, és a töltelékre helyezzük. Kicsit lelapogatjuk, tetejét tojással megkenjük, villával megszurkáljuk.
  9. Előmelegített sütőben pirosra sütjük. Már langyosan lehet szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27x37
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 594
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 62016
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 22.

Ajánló

Az eredeti recept szerint csak 1 ek cukor van a tésztában, de aki ezt keveselli, nyugodtan tehet bele még 1-2 ek-lal, főleg, ha savanyúbb az alma!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kiadós, egyszerű, olcsó, finom sütemény. Ha jól emlékszem, egy ötvenes évekbeli receptkönyvből való. Mióta egyszer kipróbáltam, mindig ezt sütöm, nem a sütőporosat. Szeretjük, hogy olyan puha a tésztája.

Hozzávalók

A tésztához

A tölteléknek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...