r
Nosalty Logó

Békaburger spenótpogácsával és krémes zöld szósszal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nánásiné Lehner Mónika
Békaburger spenótpogácsával és krémes zöld szósszal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A spenótpogácsához:

A krémes zöld szószhoz:

A Békaburger összeállításához:

683
Kalória
21.2g
Fehérje
82.3g
Szénhidrátok
30.3g
Zsír
180.8g
Víz
45g
Koleszterin
6.5g
Rost
11.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A spenótpogácsához:

A krémes zöld szószhoz:

A Békaburger összeállításához:

Összesen 683 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A spenótpogácsához:

A krémes zöld szószhoz:

A Békaburger összeállításához:

Összesen 2740 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A spenótpogácsához:

A krémes zöld szószhoz:

A Békaburger összeállításához:

Összesen 152 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1532.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    830 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    180.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    308 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    2832 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6003 micro
Összesen 683 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    84.9 g

Zsír

  • Összesen
    121.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6130.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1249 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    972 mg
  • Nátrium
    3322 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    329.3 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    723.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1087 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1233 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    983 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    11327 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24011 micro
Összesen 2740 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    629 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1333 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

A spenótpogácsához:

  1. A mélyhűtött parajkrémet kiolvasztjuk, majd összedolgozzuk a tojással, fűszerekkel, a kinyomkodott, tejbe áztatott kenyérszeletekkel és zsemlemorzsával - utóbbiból annyit tegyünk bele, hogy jól formázható masszát kapjunk.
  2. Az olajat felforrósítjuk és a masszából burger pogácsa méretű korongokat sütünk, lecsepegtetjük.

A krémes zöld szószhoz:

  1. Közben elkészítjük a zöld krémes szószt: egy tálba kinyomjuk a tömlős natúr krémsajtot, hozzáadjuk a majonézt, a fűszereket, a kinyomott fokhagymát és az apróra vágott petrezselyemzöldet, valamint a zöld ételfestéket, és jól kikeverjük.

A Békaburger összeállításához:

  1. A kettévágott szezámmagos zsemlébe kenünk egy kis szószt, majd ráhelyezzük a jégsalátalevelet, erre kerül a spenótpogácsa, melynek tetejét jól megkenjük a sajtos szósszal.
  2. Kígyóuborkát és zöldhagymát teszünk a szószra. A zsemle tetejét picit megkenjük, hogy ne mozduljon el. A tetejét díszíthetjük uborkakarikákkal és zöldhagymával - ez lesz a kis béka szeme -, ezzel a művelettel vonzóvá tehetjük gyermekek részére is ezt sok zöldséget tartalmazó ételt!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!