r
Nosalty Logó

Bejgli narancshéjjal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marina
Bejgli narancshéjjal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Máktöltelék

Diótöltelék

Tészta megkenése

Összesen 1239 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Máktöltelék

Diótöltelék

Tészta megkenése

Összesen 8656 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Máktöltelék

Diótöltelék

Tészta megkenése

Összesen 368 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    65.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2153 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    675 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    590 mg
  • Nátrium
    625 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.4 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 1239 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.3 g

Zsír

  • Összesen
    459 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    200 g
  • Koleszterin
    1044 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15071.1 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    4723 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    1467 mg
  • Foszfor
    4128 mg
  • Nátrium
    4375 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    29 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1025.1 g
  • Cukor
    503 mg
  • Élelmi rost
    91 mg

VÍZ

  • Összesen
    250 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1603 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    769 micro
  • Kolin:
    714 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1568 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    794 micro
Összesen 8656 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    638.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 368 kcal

Hozzávalók

Tészta

Máktöltelék

Diótöltelék

Tészta megkenése

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt feloldjuk a tejben, majd a tészta hozzávalóihoz öntjük, és jól összegyúrjuk.
  2. Folpackba csomagjuk, és legalább 1 éjszakára hűtőbe tesszük.

Máktöltelék

  1. A tejben a cukrot, a vaníliás cukrot, mézet, fahéjat összeforraljuk. Ekkor tesszük bele a mákot, és még rottyantunk rajta egyet. Belereszeljük a narancshéjat, belekeverjük a mazsolát, és annyi lekvárral lazítjuk, hogy jól kenhető legyen. /Én házi sárgabaracklekvárt használtam, ami jó folyós volt./

Diótöltelék

  1. A tejben a cukrot, a vaníliás cukrot, mézet összeforraljuk. Ekkor tesszük bele a diót, és még rottyantunk rajta egyet. Belereszeljük a narancshéjat, belekeverjük a mazsolát.

Tészta megkenése

  1. Mikor elkezdjük a töltelékeket készíteni, kivesszük a tésztát a hűtőből, hogy könnyebb legyen nyújtani. Ha készen vannak a töltelékek, és kitettük hűlni őket az ablakba, hogy minél előbb felhasználhassuk, akkor a tésztát 4 részre osztjuk.
  2. Egészen vékonyra kinyújtjuk, ügyelve rá, hogy egyik irányban csak annyira nyújtogassuk, hogy a tepsinkbe még beférjen.
  3. 2 rudat megkenünk a mákos töltelékkel, 2 rudat pedig a diós töltelékkel. Óvatosan feltekerjük, és a tepsiben egymásmellé fektetjük.
  4. Fél órát letakarva meleg helyen pihentetjük. Megkenjük tojással, és mehet is az előmelegített sütő középső rácsára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 12119
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátnőmtől kaptam a receptet már régen, de majdnem el is felejtettem. Nem ezt a receptet készültem karácsonykor megsütni, de úgy megcsúsztam a többi sütemény elkészítésével, hogy már csak a bejglitészta elkészítésére maradt időm. Ennek a tésztának pedig hideg helyen pihennie kell legalább egy éjszakát. Így mentő ötletként eszembe villant ez a majdnem elfeledett recept. Nagyon finom lett. Még bejglit "nemszerető" családtagjaim is elismerően szóltak.

Hozzávalók

Tészta

Máktöltelék

Diótöltelék

Tészta megkenése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...