r
Nosalty Logó

Beef Vindaloo

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mango
Beef Vindaloo
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 369 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1474 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 369 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.8 g

Zsír

  • Összesen
    81.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2395.5 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1399 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1059 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 1474 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csillaggal jelölt fűszereket (csilipehely, római kömény, sárga mustármag, görögszéna mag, egész fekete bors) kávédarálóban porrá őröljük, majd az őrleményt összekeverjük a fehérborecettel és a cukorral.
  2. Olajat hevítünk, majd az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, és hozzáadjuk az ecetes, fűszeres keverékhez. Botmixerrel pürésítjük.
  3. Ugyanabban a fazékban, amelyben a hagymát pirítottuk, olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a felkockázott marhahúst, és kb. 10 percig sütjük, amíg levet ereszt, és kis színt kap. A húslé nagy részével együtt kiszedjük a húst, csak egy kevés szaft maradjon a fazékban. Felhevítjük, majd hozzáadjuk a reszelt gyömbért és reszelt fokhagymát. Kevergetve pirítjuk néhány percig, majd hozzáadjuk az őrölt koriandert, kurkumát es kardamomot. A kardamomból előzőleg szedjük ki a magokat, és mozsárban enyhén törjük össze. Ezután hozzáadjuk az első és második lépésben elkészített ecetes-hagymás fűszeres keveréket, és ízlés szerint megsózzuk.
  4. Hozzáadjuk a marhahúst és szaftot, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt, lassú tűzön főzzük, amíg a hús megpuhul. Ha szükséges, időközben pótoljuk a vizet. Ha a marhahús mar puha, omlós, eltávolítjuk a fedőt, és nagy lángon a kívánt sűrűségűre főzzük.
  5. Párolt rizzsel vagy naan-nal, chapatival tálaljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3691
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A vindaloo egy eredetileg portugál étel, a carne de vinha d'alhos, azaz fokhagyma és borecet keverékében pácolt húsétel, amelyet a 15. században portugál hajósok vittek el Indiába, és amelyet a helyiek a maguk fűszereivel a saját ízlésükhöz igazítottak. Mára már inkább indiai/pakisztáni ételként él a köztudatban, amely készülhet marhahúsból vagy csirkehúsból is. Nem a leggyorsabb ételek egyike, viszont kukta segítségével lerövidíthető a ráfordított idő. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...