adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
150g marhahús213 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g görögszéna0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
5g fehérborecet1 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
-
0g só0 kcal
-
75g víz0 kcal
Összesen
369
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
600g marhahús852 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
24g gyömbér19 kcal
-
24g fokhagyma32 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g görögszéna0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
20g fehérborecet4 kcal
-
48g olívaolaj424 kcal
-
0g só0 kcal
-
300g víz0 kcal
Összesen
1474
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
44.1g marhahús63 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
1.8g gyömbér1 kcal
-
1.8g fokhagyma2 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g görögszéna0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
-
1.5g fehérborecet0 kcal
-
3.5g olívaolaj31 kcal
-
0g só0 kcal
-
22g víz0 kcal
Összesen
107
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.7 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 598.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 350 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 264.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
369
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 134.8 g
Zsír
-
Összesen 81.8 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 366 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2395.5 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 199 mg
-
Kálcium 155 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 194 mg
-
Foszfor 1399 mg
-
Nátrium 406 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 1059 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 26 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 555 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
1474
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 176 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 77.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
107
kcal
Hozzávalók
-
600 g marhahús
-
2 nagy db vöröshagyma
-
4 cm gyömbér
-
8 gerezd fokhagyma
-
4 db zöld kardamom
-
1 teáskanál kurkuma
-
1 teáskanál cukor
-
4 ek fehérborecet
-
6 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A csillaggal jelölt fűszereket (csilipehely, római kömény, sárga mustármag, görögszéna mag, egész fekete bors) kávédarálóban porrá őröljük, majd az őrleményt összekeverjük a fehérborecettel és a cukorral.
- Olajat hevítünk, majd az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, és hozzáadjuk az ecetes, fűszeres keverékhez. Botmixerrel pürésítjük.
- Ugyanabban a fazékban, amelyben a hagymát pirítottuk, olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a felkockázott marhahúst, és kb. 10 percig sütjük, amíg levet ereszt, és kis színt kap. A húslé nagy részével együtt kiszedjük a húst, csak egy kevés szaft maradjon a fazékban. Felhevítjük, majd hozzáadjuk a reszelt gyömbért és reszelt fokhagymát. Kevergetve pirítjuk néhány percig, majd hozzáadjuk az őrölt koriandert, kurkumát es kardamomot. A kardamomból előzőleg szedjük ki a magokat, és mozsárban enyhén törjük össze. Ezután hozzáadjuk az első és második lépésben elkészített ecetes-hagymás fűszeres keveréket, és ízlés szerint megsózzuk.
- Hozzáadjuk a marhahúst és szaftot, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt, lassú tűzön főzzük, amíg a hús megpuhul. Ha szükséges, időközben pótoljuk a vizet. Ha a marhahús mar puha, omlós, eltávolítjuk a fedőt, és nagy lángon a kívánt sűrűségűre főzzük.
- Párolt rizzsel vagy naan-nal, chapatival tálaljuk.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3691
- Feltöltés dátuma: 2016. július 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mango
23 recept
A vindaloo egy eredetileg portugál étel, a carne de vinha d'alhos, azaz fokhagyma és borecet keverékében pácolt húsétel, amelyet a 15. században portugál hajósok vittek el Indiába, és amelyet a helyiek a maguk fűszereivel a saját ízlésükhöz igazítottak. Mára már inkább indiai/pakisztáni ételként él a köztudatban, amely készülhet marhahúsból vagy csirkehúsból is. Nem a leggyorsabb ételek egyike, viszont kukta segítségével lerövidíthető a ráfordított idő.