r
Nosalty Logó

Bécsi fahéjas

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bécsi fahéjas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 1532 kcal
  • 12% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 6126 kcal
  • 12% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 379 kcal
  • 12% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    79.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1713.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    754 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.9 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 1532 kcal
  • 12% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.6 g

Zsír

  • Összesen
    318 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6854.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1696 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    789 mg
  • Foszfor
    3015 mg
  • Nátrium
    1147 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    671.6 g
  • Cukor
    290 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    157 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    103 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    334 mg
  • Retinol - A vitamin:
    402 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 6126 kcal
  • 12% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 379 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A mazsolát forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, durvára vágjuk, és a rumot ráöntjük. A mandulát a cukorral, a fahéjjal, a kardamommal, a citromhéjjal, a rumos mazsolával és a tejszínnel összekeverjük.
  2. A marcipánt vékony szeletekre vágjuk.
  3. A túrót áttörjük, és a tejjel, a tojással, az olajjal, a sóval összekeverjük.
  4. A sütőport a lisztbe keverjük, majd azt evőkanalanként a túróhoz adjuk, és sima tésztává gyúrjuk.
  5. A sütőt előmelegítjük.
  6. A tésztát lisztezett gyúródeszkán téglalap alakúra nyújtjuk. A hosszabb oldaláról egy 2 cm vastag csíkot levágunk. A tésztát kivajazott tepsire fektetjük, a marcipánt és a mandulamasszát ráterítjük.
  7. A tészta hosszabb oldalait kétfelől majdnem a közepéig feltekerjük.
  8. A levágott tésztacsíkot négy darabra osztjuk, a tészta tetejére fektetjük, rányomkodjuk. a sütőbe tolva aranysárgára sütjük. Még melegen porcukorral megszórjuk.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 45x30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16588
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 24.

Ajánló

Frissen fogyasztva a legjobb, uzsonnára egy tea vagy kávé mellé ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor ezt a süteményt a férjem osztrák kollegáinak elkészítettem, óriási sikert arattam vele!

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...