Bécsi fahéjas
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 25% Zsír
A töltelékhez
-
8g mazsola22 kcal
-
6g rum14 kcal
-
63g mandula369 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
-
38g marcipán173 kcal
A tésztához
-
63g sovány túró59 kcal
-
15g tej8 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
26g napraforgó olaj225 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
10 kcal
-
0g só0 kcal
-
106g finomliszt387 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
4g vaj25 kcal
A tetejére
Összesen
1532
kcal
- 12% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 25% Zsír
A töltelékhez
-
30g mazsola90 kcal
-
24g rum55 kcal
-
250g mandula1475 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
150g marcipán693 kcal
A tésztához
-
250g sovány túró235 kcal
-
60g tej34 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
102g napraforgó olaj902 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
425g finomliszt1547 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
14g vaj100 kcal
A tetejére
Összesen
6126
kcal
- 12% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 25% Zsír
A töltelékhez
-
1.9g mazsola6 kcal
-
1.5g rum3 kcal
-
15.5g mandula92 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
3.1g habtejszín9 kcal
-
9.3g marcipán43 kcal
A tésztához
-
15.5g sovány túró15 kcal
-
3.7g tej2 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
6.3g napraforgó olaj56 kcal
-
6.2g cukor24 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
26.4g finomliszt96 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
A tetejére
Összesen
379
kcal
- 12% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.7 g
Zsír
-
Összesen 79.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1713.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 424 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 197 mg
-
Foszfor 754 mg
-
Nátrium 287 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 167.9 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 39.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
1532
kcal
- 12% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 150.6 g
Zsír
-
Összesen 318 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 144 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 72 g
-
Koleszterin 296 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6854.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 169 mg
-
Kálcium 1696 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 789 mg
-
Foszfor 3015 mg
-
Nátrium 1147 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 671.6 g
-
Cukor 290 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 157 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 408 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 103 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 260 micro
-
Kolin: 334 mg
-
Retinol - A vitamin: 402 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 323 micro
Összesen
6126
kcal
- 12% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 19.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 425.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 187 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 9.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
379
kcal
Hozzávalók
A töltelékhez
-
3 dkg mazsola
-
3 ek rum
-
5 dkg cukor
-
1.5 tk fahéj
-
50 ml habtejszín
A tésztához
-
25 dkg sovány túró
-
6 ek tej
-
1 db tojás
-
1.2 dl napraforgó olaj
-
10 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
42.5 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
A tetejére
-
1 ek vaj
Elkészítés
A töltelékhez
- A mazsolát forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, durvára vágjuk, és a rumot ráöntjük. A mandulát a cukorral, a fahéjjal, a kardamommal, a citromhéjjal, a rumos mazsolával és a tejszínnel összekeverjük.
- A marcipánt vékony szeletekre vágjuk.
- A túrót áttörjük, és a tejjel, a tojással, az olajjal, a sóval összekeverjük.
- A sütőport a lisztbe keverjük, majd azt evőkanalanként a túróhoz adjuk, és sima tésztává gyúrjuk.
- A sütőt előmelegítjük.
- A tésztát lisztezett gyúródeszkán téglalap alakúra nyújtjuk. A hosszabb oldaláról egy 2 cm vastag csíkot levágunk. A tésztát kivajazott tepsire fektetjük, a marcipánt és a mandulamasszát ráterítjük.
- A tészta hosszabb oldalait kétfelől majdnem a közepéig feltekerjük.
- A levágott tésztacsíkot négy darabra osztjuk, a tészta tetejére fektetjük, rányomkodjuk. a sütőbe tolva aranysárgára sütjük. Még melegen porcukorral megszórjuk.
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 45x30
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 137
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 16588
- Feltöltés dátuma: 2010. december 24.
Ajánló
Frissen fogyasztva a legjobb, uzsonnára egy tea vagy kávé mellé ajánlom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Amikor ezt a süteményt a férjem osztrák kollegáinak elkészítettem, óriási sikert arattam vele!