r
Nosalty Logó

Bécsi diótorta - személyre szabva

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
halkonyat
Bécsi diótorta - személyre szabva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához:

Első krémhez:

Második krémhez:

Összeállításhoz:

Összesen 1219 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához:

Első krémhez:

Második krémhez:

Összeállításhoz:

Összesen 7317 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához:

Első krémhez:

Második krémhez:

Összeállításhoz:

Összesen 324 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    71.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    713.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.9 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 1219 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.9 g

Zsír

  • Összesen
    430.6 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    158 g
  • Koleszterin
    1662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4282 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    934 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    1607 mg
  • Nátrium
    1048 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    713.1 g
  • Cukor
    572 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    504.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2129 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    341 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    1394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2021 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1261 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1837 micro
Összesen 7317 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 324 kcal

Hozzávalók

A piskótához:

Első krémhez:

Második krémhez:

Összeállításhoz:

Elkészítés

A piskótához:

  1. A tojásfehérjéket felverjük a cukorral, hozzáverjük a tojássárgáját, beleforgatjuk a megolvasztott margarint, a lisztet és a kétféle diót.
  2. Kivajazott-kilisztezett, 25 cm-es tortaformában 160 °C-on tűpróbáig (40-50 perc) sütjük. Ha kihűlt, 3 részre vágjuk.

Első krémhez:

  1. A két tojást elkeverjük a cukorral, a pudingporral és a tejjel, sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.

Második krémhez:

  1. A pudingport a tejjel, a cukorral és a darált dióval tűz fölött besűrítjük, majd ezt is hagyjuk kihűlni.
  2. A 150 g margarint felhabosítjuk, majd a kihűlt első és második krémhez keverjük.

Összeállításhoz:

  1. A krémet beletöltjük a tortába, vigyázzunk vele, hogy jusson a külsejére is.
  2. Hűtőbe tesszük a tortát 1-2 órára, hogy a krém egy kicsit megkeményedjen.
  3. Kinyújtjuk a marcipánt, bevonjuk vele a tortát, felezett dióval vagy ételfestékkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8666
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
halkonyat 10 recept

A Szamos torták között nálunk ez az (egyik) első számú kedvenc. Nagyon régóta kerestem, hogyan kell ezt a sütit elkészíteni, aztán egy nap, legnagyobb örömömre a Szamos honlapjára feltették a receptet - csak az sajnos tartalmazott néhány elírást, mértékegység átváltási hibát, szóval nem mertem kockáztatni. Majd ráleltem egy másik receptre az interneten, és a kettőt egybeolvasztva készítettem el ezt a verziót - a megtévesztésig hasonlít a cukrászdaira! 

Hozzávalók

A piskótához:

Első krémhez:

Második krémhez:

Összeállításhoz:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...