r
Nosalty Logó

Bécsi diótorta - személyre szabva

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
halkonyat
Bécsi diótorta - személyre szabva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához:

Első krémhez:

Második krémhez:

Összeállításhoz:

Összesen 1219 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához:

Első krémhez:

Második krémhez:

Összeállításhoz:

Összesen 7317 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához:

Első krémhez:

Második krémhez:

Összeállításhoz:

Összesen 324 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    71.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    713.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.9 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 1219 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.9 g

Zsír

  • Összesen
    430.6 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    158 g
  • Koleszterin
    1662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4282 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    934 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    1607 mg
  • Nátrium
    1048 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    713.1 g
  • Cukor
    572 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    504.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2129 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    341 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    1394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2021 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1261 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1837 micro
Összesen 7317 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 324 kcal

Hozzávalók

A piskótához:

Első krémhez:

Második krémhez:

Összeállításhoz:

Elkészítés

A piskótához:

  1. A tojásfehérjéket felverjük a cukorral, hozzáverjük a tojássárgáját, beleforgatjuk a megolvasztott margarint, a lisztet és a kétféle diót.
  2. Kivajazott-kilisztezett, 25 cm-es tortaformában 160 °C-on tűpróbáig (40-50 perc) sütjük. Ha kihűlt, 3 részre vágjuk.

Első krémhez:

  1. A két tojást elkeverjük a cukorral, a pudingporral és a tejjel, sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.

Második krémhez:

  1. A pudingport a tejjel, a cukorral és a darált dióval tűz fölött besűrítjük, majd ezt is hagyjuk kihűlni.
  2. A 150 g margarint felhabosítjuk, majd a kihűlt első és második krémhez keverjük.

Összeállításhoz:

  1. A krémet beletöltjük a tortába, vigyázzunk vele, hogy jusson a külsejére is.
  2. Hűtőbe tesszük a tortát 1-2 órára, hogy a krém egy kicsit megkeményedjen.
  3. Kinyújtjuk a marcipánt, bevonjuk vele a tortát, felezett dióval vagy ételfestékkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8653
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
halkonyat 10 recept

A Szamos torták között nálunk ez az (egyik) első számú kedvenc. Nagyon régóta kerestem, hogyan kell ezt a sütit elkészíteni, aztán egy nap, legnagyobb örömömre a Szamos honlapjára feltették a receptet - csak az sajnos tartalmazott néhány elírást, mértékegység átváltási hibát, szóval nem mertem kockáztatni. Majd ráleltem egy másik receptre az interneten, és a kettőt egybeolvasztva készítettem el ezt a verziót - a megtévesztésig hasonlít a cukrászdaira! 

Hozzávalók

A piskótához:

Első krémhez:

Második krémhez:

Összeállításhoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...