Bécsi diótorta - személyre szabva
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
halkonyat
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 24% Zsír
A piskótához:
-
20g tojássárgája64 kcal
-
60g tojásfehérje31 kcal
-
23g cukor90 kcal
-
25g dió164 kcal
-
16g finomliszt58 kcal
-
6g dió38 kcal
-
6g margarin42 kcal
Első krémhez:
Második krémhez:
Összeállításhoz:
-
67g marcipán308 kcal
Összesen
1219
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 24% Zsír
A piskótához:
-
120g tojássárgája386 kcal
-
360g tojásfehérje187 kcal
-
140g cukor542 kcal
-
150g dió981 kcal
-
95g finomliszt346 kcal
-
35g dió229 kcal
-
35g margarin251 kcal
Első krémhez:
Második krémhez:
Összeállításhoz:
-
400g marcipán1848 kcal
Összesen
7317
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 24% Zsír
A piskótához:
-
5.3g tojássárgája17 kcal
-
16g tojásfehérje8 kcal
-
6.2g cukor24 kcal
-
6.7g dió44 kcal
-
4.2g finomliszt15 kcal
-
1.6g dió10 kcal
-
1.6g margarin11 kcal
Első krémhez:
-
4.9g tojás6 kcal
-
5.5g cukor21 kcal
-
0.3g vaníliás pudingpor1 kcal
-
6.7g tej4 kcal
Második krémhez:
-
11.1g tej6 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
1.8g dió12 kcal
-
0.8g vaníliás pudingpor3 kcal
-
6.7g margarin48 kcal
Összeállításhoz:
-
17.7g marcipán82 kcal
Összesen
324
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.8 g
Zsír
-
Összesen 71.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 277 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 713.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 268 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 118.9 g
-
Cukor 95 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 84.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 355 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 232 mg
-
Retinol - A vitamin: 337 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 210 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 306 micro
Összesen
1219
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 154.9 g
Zsír
-
Összesen 430.6 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 110 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 158 g
-
Koleszterin 1662 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4282 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 215 mg
-
Kálcium 934 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 440 mg
-
Foszfor 1607 mg
-
Nátrium 1048 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 713.1 g
-
Cukor 572 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 504.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2129 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 341 micro
-
K vitamin: 180 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 482 micro
-
Kolin: 1394 mg
-
Retinol - A vitamin: 2021 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 1261 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1837 micro
Összesen
7317
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 19.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.6 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
324
kcal
Hozzávalók
A piskótához:
-
6 db tojássárgája
-
9 db tojásfehérje
-
140 g cukor
-
150 g dió
-
95 g finomliszt
-
35 g dió
-
35 g margarin
Első krémhez:
Második krémhez:
-
2.5 dl tej
-
70 g cukor
-
40 g dió
-
17 g vaníliás pudingpor
-
150 g margarin
Összeállításhoz:
-
400 g marcipán
Elkészítés
A piskótához:
- A tojásfehérjéket felverjük a cukorral, hozzáverjük a tojássárgáját, beleforgatjuk a megolvasztott margarint, a lisztet és a kétféle diót.
- Kivajazott-kilisztezett, 25 cm-es tortaformában 160 °C-on tűpróbáig (40-50 perc) sütjük. Ha kihűlt, 3 részre vágjuk.
Első krémhez:
- A két tojást elkeverjük a cukorral, a pudingporral és a tejjel, sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
Második krémhez:
- A pudingport a tejjel, a cukorral és a darált dióval tűz fölött besűrítjük, majd ezt is hagyjuk kihűlni.
- A 150 g margarint felhabosítjuk, majd a kihűlt első és második krémhez keverjük.
Összeállításhoz:
- A krémet beletöltjük a tortába, vigyázzunk vele, hogy jusson a külsejére is.
- Hűtőbe tesszük a tortát 1-2 órára, hogy a krém egy kicsit megkeményedjen.
- Kinyújtjuk a marcipánt, bevonjuk vele a tortát, felezett dióval vagy ételfestékkel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8653
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
halkonyat
10 recept
A Szamos torták között nálunk ez az (egyik) első számú kedvenc. Nagyon régóta kerestem, hogyan kell ezt a sütit elkészíteni, aztán egy nap, legnagyobb örömömre a Szamos honlapjára feltették a receptet - csak az sajnos tartalmazott néhány elírást, mértékegység átváltási hibát, szóval nem mertem kockáztatni. Majd ráleltem egy másik receptre az interneten, és a kettőt egybeolvasztva készítettem el ezt a verziót - a megtévesztésig hasonlít a cukrászdaira!